« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
ZAPAMTITE!

Kako održati zdravlje srca

Potrebno je redovito ići na preventivne preglede, kako biste provjerili tlak, šećer u krvi i kolesterol

Ne šalite se...
Ne šalite se... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

zdravlje srca

Zanimljiv podatak - svakih 40 sekundi negdje u svijetu netko dobije srčani udar... ne čini li vam se da je to stvarno puno i često? Ako mislite da je - u pravu ste!

Potrebno je redovito ići na preventivne preglede, kako biste provjerili tlak, šećer u krvi i kolesterol.

Važno je i održavati zdravlje zdravim stilom života. Kako bi zdravlje svojeg srca održali, svakog dana trebamo paziti na pravilnu prehranu i biti tjelesno aktivni (75 minuta umjerene aktivnosti svakog tjedna), no to nije toliko teško kao što se čini - čim shvatite koliko vam takve navike donose dobrobit cijelom organizmu.

Evo nekoliko savjeta kako se ponašati odgovorno za svoje zdravlje....

Spavajte dovoljno, tijelo će vam biti zahvalno, a vrijednosti krvnog tlaka i frekvencije srca bit će niže

Jednako kao što trebate iskoristiti svaku priliku da tijekom posla prošećete, također odvojite pola sata svog vremena nakon posla i vježbajte ili se barem razgibajte

Studije su pokazale da ljudi koji su sami i društveno izolirani umiru od bolesti srca od dva do tri puta češće, čak i kad im je prehrana savršena, nego oni koji jednu nepravilno, ali ostaju bliski i povezani s ostalima"

Zeleni čaj je prepun antioksidanta koji će vam, ne samo pomoći kod mršavljenja, već su mnoga istraživanja pokazala kako smanjuje kolesterol, kao i krvni tlak.

Omega 3-masne kiseline, koje se nalazi i u ribi, mogu pozitivno utjecati na pravilan rad srca. lanene sjemenke su također bogat izvor omega-3 masnih kiselina, te su odlična zamjena za one koji ne preferiraju jesti ribu

Povrće poput kelja, brokule, kupusa i prokulica bogat su izvor antioksidanta koji će čuvati zdravlje žila, arterija i srca.

Osim za pluća, cigarete loše utječu i na zdravlje srca i arterija, a čak i pasivno pušenje ima veliki utjecaj na vaše zdravlje

24.01.2022. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.01.2022. 09:09
    Zdrava prehrana setnja pazit na tlak prekinit s pusenjem
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh