« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
MLJAC

Zašto je sushi zdrav

Možete računati na zdrave masnoće, kvalitetne proteine, selen i mnoge druge nutrijente

Sushi je dobar izbor ;)
Sushi je dobar izbor ;) (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

sushi

Sushi je hrana koja se polako uvodi u naše krajeve i sve više ljudi je voli, no što je zapravo sushi i koliko je dobar za nas?

Što se nalazi u jednom ovakvom obroku ovisi o namirnicama koje se u njega stavljaju. No, sushi bi trebao pružiti tri stvari: „Možete računati na zdrave masnoće, kvalitetne proteine, selen i mnoge druge nutrijente", ističe Lauren Manaker, nutricionistkinja.

Losos i skuša su najbolji izvori omega 3 masnih kiselina: EPA I DHA. Nacionalni institut za zdravlje savjetuje da je potrebno unositi oko 1,6 g masnih kiselina u danu kako bismo čuvali zdravlje i pomogli normalnom radu stanica, a isto tako smanjili rizik za razvojem određenih bolesti pa i raka. Samo mala porcija lososa će pružiti 1 g kiselina.

Unos nekoliko vrsta ribe kada jedete sushi znači da unosite i razne nutrijente. Oko 80 grama tune sadrži oko 92 mikrograma selena, što je 167 posto dnevne preporučene količine. Selen djeluje kao antioksidant i važan je za spolno zdravlje, proizvodnju hormona štitnjače i sintezu DNA.

Ako se u njemu nalaze i alge onda ćete dobiti još nešto za zdravlje jer one u sebi kriju vitamin C, magnezij i cink koji smanjuje oksidativni stres i poboljšava zdravlje srca.

Zaključak bi mogao biti da je zdrav. Sadrži proteine, omega 3 masne kiseline, a i vitamine i minerale. Dok će riža dati energiju, neće puno utjecati na povišenje šećera u krvi jer se poslužuje u kombinaciji s morskim travama ili povrćem kako biste dobili i dozu vlakana i nutrijenata

23.01.2022. 12:01:50
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    23.01.2022. 15:23
    Riba je zdrava
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh