« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
SPRIJEČITE ...

Kako očistiti pluća od nikotina

Razne namirnice mogu nam pomoći očistiti pluća od katrana i spriječiti neugodne posljedice pušenja

Naranča je odlična za prevenciju raka pluća
Naranča je odlična za prevenciju raka pluća (Arhiva)
Više o

karcinom

,

pušenje

,

rak pluća

,

prevencija

,

naranče

,

nikotin

,

đumbir

,

antioksidansi

,

kopriva

Pušenje ostavlja mnoge neugodne tragove na našem tijelu, a jedan od najopasnijih je onaj u plućima, gdje se talože katran i nikotin. Među raznim namirnicama koje čiste pluća, možda je i najjači selen, izuzetno moćan antioksidans koji se može naći u tuni, bakalaru i lososu, no jednako tako i u jajima i žitaricama. Preporučuje se konzumacija jaja i žitarica.

Kukuruz šećerac također ima antioksidativno djelovanje, no problem je u rasprostranjenosti GMO sorti, pa pripazite i jedite isključivo onaj za koji ste sigurni da je prirodnog podrijetla.

Đumbir se konzumira u obliku čaja od ribanog korijena i olakšava disanje izbacujući toksine iz pluća, a ujedno je i dobar dodatak jelima.

Bijeli i crveni luk sadrže više tvari s antikancerogenim učinkom, a izuzetno je koristan kod osoba koje imaju karcinom jer sprječava rast novih stanica raka.

Domaći recepti uključuju i čaj od borovih iglica kojim se ispiru usta i grlo, no njegovo blagotvorno djelovanje uključuje i izbacivanje toksina iz pluća. Pluća ćete dezinficirati i koprivom, bilo kao mladom salatom ili čajem, a od voća je najbolji saveznik naranča, puna kriptosantina koji djeluje preventivno protiv karcinoma pluća.

11.04.2013. 08:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh