« Muškarci
objavljeno prije 11 godina
BRUUM

Kako muškarci liječe krizu srednjih godina

Osim što vole u srednjim godinama kupovati sportske automobile, muškarci rade i druge ludosti

Draga, izgledam li mlađe?
Draga, izgledam li mlađe? (Arhiva)
Više o

muškarci

,

srednje godine

,

kriza srednjih godina

Četrdesete i pedesete kritične su godine za oba spola, no izgleda da žene imaju neki mehanizam koji im pomaže da kroz to razdoblje života prođu manje stresno i bez ludorija, za razliku od muškaraca. 

Krizu srednjih godina žestoko osjeti oko trećine muškaraca koji se svim silama trude osjećati mlađe, a najčešće to rade kupovinom motocikla ili sportskog automobila, pokazalo je istraživanje britanske tvrtke Socked na 1500 muškaraca.

No, ima i onih koje to lupi naročito žestoko pa se bace na estetske operacije, krenu se tetovirati i, u najdrastičnijim slučajevima, potraže novu ženu.

Uobičajeni simptomi krize srednjih godina su neobični hobiji, raspad braka ili impulzivan šoping, a najčešći okidač je smrt bliskog prijatelja ili člana obitelji, koji navedu muškarce na razmišljanje o prolaznosti života i potiču ih da život iskoriste do maksimuma.

Nerijetko se počnu baviti opasnim sportovima prilično neprimjerenim njihovom dotadašnjem stilu života, ali za utjehu ljepšem spolu, dvije trećine muškaraca ne pogađa kriza srednjih godina.

Najčešći simptomi su, prema istraživanju:

Impulzivna kupnja sportskog automobila
Kupnja motocikla
Iznenadni odlazak na godišnji odmor
Nova garderoba
Nova supruga
Odlazak na koncert tinejdžerske zvijezde
Nova tetovaža
Podvrgavanje estetskoj operaciji

05.05.2013. 15:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh