« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
TUŠIRANJE

Kako mačku držati podalje od namještaja?

Imate li mačku koja naprosto obožava uništavati namještaj? Evo kako je možete odučiti od te loše navike

Kako mačku držati podalje od namještaja?
Kako mačku držati podalje od namještaja? (Deviantart)
Više o

namještaj

,

mačke

,

savjeti

Što morate učiniti da biste spriječili mačku da boravi na bilo kojem dijelu namještaju kojeg želite zaštititi bez kemikalija?

Morate uzeti u obzir činjenicu da je miris limuna odbojan za mačke da će ga sigurno izbjegavati, sugerira portal Savjeti-hr.

Naravno, nama ljudima je miris limuna normalan i ugodan, stoga poprskajte namještaj vodom u koju ste natopili limun i budite sigurni da mu mačka neće htjeti prići.

Druga metoda je sljedeća. Sačekajte da vidite gdje će mačka najčešće penjati ili pokušati oštriti kandže. Kad se približi komadu namještaja jednostavno ju pošpricajte vodom. Nakon nekoliko takvih 'tuširanja' sigurno više neće ništa pokušati.

Pretpostavimo da izlazite iz kuće a mačka ostaje sama. Napušite nekoliko balona i stavite ih na komade namještaja koje vaša mačka obožava uništavati. Kad se popne, baloni će joj sigurno biti zanimljivi. Zvuk pucanja će je sigurno preplašiti i naučiti da se tu više ne pojavljuje.

22.03.2011. 07:52:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kuhinje
    17.06.2012. 14:27
    e ovo je najkorisniji članak na koji sam naišao danas. Godinama ratujem s mačkom kad je uništavanje namještaja i cvijeća u vrtu u pitanju...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh