« Muškarci
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
ZNATE LI?

Kako izgleda gentleman 21. stoljeća?

Jedino što tradicionalni gentleman i gentleman 21. stoljeća imaju zajedničko je da su pristojni, obazrivi i prije svega uljudni

Gentleman novog kova
Gentleman novog kova (FreeDigitalPhotos)
Više o

karakteristike

,

Gentleman

,

moderni muškarac

Današnje gentlemanstvo te ono tradicionalno gentlemanstvo dva su prilično različita životna stila, odnosno modela ponašanja i življenja u muškaraca. Ono jedino što tradicionalni gentleman i gentleman 21. stoljeća imaju zajedničko je da su pristojni, obazrivi i prije svega uljudni.

U ovom članku mislim da neću dati odgovor na pitanje iz naslova, skoro da je i nemoguće dati odgovor na ovo pitanje, ali ću pokušati donijeti neka svoja osobna zapažanja. Sa svim se u članku opisanim situacijama susrećem ili sam se u nekom trenutku života susreo.

No, nažalost to su i jedine dodirne točke gentlemanstva u dva različita vremenska razdoblja. Nekad je uz gentlemanstvo bilo vezano i takozvano viteštvo, kavalirstvo, a ponajviše prema damama. Danas pak je upravo to polje ophođenja prema ženama iznimno opasno. Jer danas skoro pa i da nema granica između tradicionalnog viteštva i kavalirstva te današnjeg, nazovimo ga, patrijarhata.

Mnogi će se složiti sa mnom ako kažem da je patrijarhat u ovom segmentu svakodnevnog života svojevrsni rezultat feminizma.

Sve o gentlemanima novog kova pročitajte na portalu Gentleman.hr

30.05.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh