« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
BEAUTY

Kako biti lijepa od ranog jutra

Jutarnje navike uvelike utječu na naš izgled, stoga evo nekoliko savjeta koje biste trebali uvrstiti u svoju jutarnju rutinu, isplatit će se

Zdrava boja lica pokazuje i da je naše tijelo zdravo
Zdrava boja lica pokazuje i da je naše tijelo zdravo (Arhiva)
Više o

doručak

,

ljepota

,

vježbanje

,

čaša vode

,

proteini

,

navike

,

krema za lice

,

jutarnji ritual

,

dnevna krema

Što bi sve trebalo uvrstiti u jutarnju rutinu kako bi ljepota ostala očuvana? Svatko od nas ima svoje male rituale, no ovi koje predlažemo korisni su za tijelo i kožu, pa ih vrijedi poslušati i primjenjivati.

Kad se probudite, popijte veliku čašu vode, kaže nova mantra o ljepoti koja se temelji na činjenici da se, zapravo, budimo dehidrirani jer smo tijekom noći izgubili dosta vlage disanjem i znojenjem. 

Nakon toga trebalo bi vježbati, jer je dokazano da vježbanje ujutro pomaže kvaliteti sna više od vježbanja u bilo koje doba dana. Osim toga, bit ćete razgibani i puni energije tijekom cijelog dana, pa ćete lakše izdržati napore na poslu. 

Doručak je važan obrok, kažu i najvažniji u danu, pa otvorite jutro proteinima, kako između ostalih preporučuje i dr. Oz. Doručak bogat proteinima i vlaknima pomaže da tijekom jutra ne budemo gladni i da nam razina energije ne pada zbog bolje kontrole razine šećera u krvi, stoga, izbjegavajte bijeli kruh i peciva za doručak, jedite pahuljice s jogurtom, svježi sir ili nešto slično.

Jutarnja je kava gotovo pa obavezan dio jutarnjeg rituala svakoga čovjeka, ali nakon nje bi dobro došao došao jedan zeleni čaj pun korisnih antioksidansa, s dovoljno kofeina da zadovolji naše potrebe na zdrav način.

Prije izlaska iz kuće, obavezno je šminkanje, pa zato prije njega nanesite antioksidativni serum s vitaminima C i E koji će zaštititi kožu od UV zraka, zagađenja i starenja.

 

29.11.2013. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh