« Život
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
ZNATE LI?

Kad je vrijeme za beauty sleep?

Postoji točno određeno vrijeme kada biste trebali ići spavati kako biste se idućeg dana probudili najatraktivniji

Ono kad se dobro naspavate...
Ono kad se dobro naspavate... (Arhiva)
Više o

spavanje

,

ljepota

,

san

Dobro znamo da nam izgled umnogome ovisi o količini sna - sigurno nećete izgledati kao milijun dolara nakon svega par sati sna i burne noći prije toga, jer će se jako dobro vidjeti podočnjaci, krvave oči, siva koža, bore za koje niste niti znali da imate i ostale neugodne posljedice nedostatka sna.

Na svu sreću, postoji točno određeno vrijeme kada biste trebali ići spavati kako biste se idućeg dana probudili najatraktivniji.

Naime, istraživanje koje je provela tvrtka Sealy UK pokazalo je kako je ljudima potrebno točno devet sati i deset minuta sna da bi idući dan vidjeli najpozitivniji pomak u svom fizičkom izgledu.

To znači da će vam koža biti čišća, oči bistrije te će vam ten općenito biti ljepši. Istraživanje je otkrilo kako je najbolje vrijeme za odlazak u krevet 21.45, a buđenje u 6.55 sati.

Dok je to vrijeme mnogima rano za odlazak u krevet, stručnjak za spavanje Neil Robinson pojašnjava:

"Mnogi od nas teže tome da izgledaju što bolje i trošimo veliku količinu novca kako bi to postigli. S druge strane, zaboravljamo da dobar san najpozitivnije utječe na naš fizički izgled. Zbog toga je važno razmisliti o kvaliteti spavanja i učiniti sve da je poboljšate."

19.06.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh