« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Jutarnja rutina za uspješan dan

Koliko ste puta ujutro izletjeli iz kuće oblačeći se putem, grabeći ključeve i papire bez reda i logike, trčeći na posao progutali neko pecivo iz obližnje pekare? I kakav vam je onda bio dan?

Probudite se sretni i odmorni
Probudite se sretni i odmorni (Arhiva)
Više o

doručak

,

buđenje

,

jutro

,

jutarnja rutina

Jutarnja rutina određuje ostatak dana, to znamo svi, ali rijetko razmišljamo na taj način pa se dižemo u zadnji čas, ulijemo u sebe kavu, putem kupimo pecivo i stižemo na posao s već popriličnom razinom hormona stresa u krvi ...

Zašto ne bi jutro bilo ono doba dana kad uživate i postavljate sjajne temelje za uspješan i sretan dan? Ako mislite da bi to bilo dobro za vas (a bi, vjerujte), evo par navika koje preporučuju kolege s portala  Stratego.

Buđenje u isto vrijeme - za ovo vam ne treba puno, tjedan dana i vaše će se tijelo naviknuti da se uvijek budite u isto vrijeme, a potrudite se da odstupanja i vikendom ne budu duža od sat vremena.

Buđenje na vrijeme - nije greška ili ponavljanje istih rečenica - probudite se dovoljno rano da stignete obaviti sve što trebate prije nego što izađete iz kuće, to će vam enormno smanjiti stres.

Doručak s proteinima - vjerojatno više ne treba naglašavati da je doručak najvažniji obrok u danu koji se ne smije preskakati, jer daje energiju za najvažniji dio dana i omogućava vam mirnu i čistu glavu koju ne ometa osjećaj gladi (zato proteini).

Vrijeme za istezanje i meditaciju - krenuti iz kuće puni energije možete nakon vježbanja koje treba biti svakodnevno, bez obzira koliko kratko bilo, a meditacija će vam ojačati pamćenje i koncentraciju. Zamislite kako mora biti sjajno izaći iz kuće u takvom stanju i doći na posao cool i samouvjeren?

Zapišite ciljeve za taj dan - ovo se zapravo radi večer prije, a ujutro se uz doručak provjeri i eventualno promijeni ili dopuni. Zašto? Zato da bi posložili prioritete i točno znali što trebate raditi (savjet: prvo obavite najvažniju stvar, dok ste svježi i odmorni).

Mailove i poruke provjerite putem - OK, ovo nije lako ako se sami vozite na posao. No, kako je bolje na posao ići pješke ili javnim prijevozom (takvi su ljudi dokazano sretniji), isprobajte i tu varijantu, svidjet će vam se.

Izložite se jutarnjem svjetlu - neka vam zastori budu otvoreni, a dokazano je da je dvadesetak minuta jutarnjeg svjetla najbolji način za stvaranje dobrog raspoloženja. Ako je dan ružan, ne možete si pomoći, naravno, no ako ima makar malo sunca, ulovite ga putem do posla.

Pričekajte s prvom kavom - s obziro na kemiju našeg tijela, prva kava ima smisla tek iza devet sati, jer do tada naše tijelo samo ispušta sve potrebne stimulanse. Guštajte u prvoj kavi s kolegama na poslu.

21.12.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh