« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
SAVJETI

Jutarnja rutina za odličan dan

Nije na odmet napraviti sve da se osjećate dobro i poletno, kako bi što lakše i jednostavnije progurali kroz još jedan dan pun izazova

Neka vam jutro bude sjajno!
Neka vam jutro bude sjajno! (Arhiva)
Više o

navike

,

uspjeh

,

jutarnja rutina

Jutro definitivno određuje kakav će nam biti dan - u zavisnosti od raspoloženja u koje upadnemo, može bit genijalan, no jednako tako i katastrofalan dan.

Stoga, nije na odmet napraviti sve da se osjećate dobro i poletno, kako bi što lakše i jednostavnije progurali kroz još jedan dan pun izazova.

Evo par jutarnjih rutina koje će vam u tome pomoći.

Odmaknite budilicu od kreveta - kako biste se riješili loše navike odgađanja alarma, sat ili mobitel stavite što dalje od kreveta i ujutro kada budete ustali i napravili nekoliko koraka nećete se vratiti natrag u krevet. Umjesto još 20-ak minuta drijemanja napravite pokoju vježbu, istegnite se ili pak pročitajte nešto što će vas nadahnuti za dan koji je pred vama.

Razgrnite zavjese - Sunčeva svjetlost podiže nam raspoloženje i budi nas. Čim ustanete iz kreveta razgrnite zavjese i pustite da zrake sunca obasjaju sobu. Tijelo će prije presati lučiti hormon spavanja melatonin i brže se razbuditi, a vi ćete se osjećati poletno, spremni za novi dan.

Složite plan za dan - uz jutarnju kavu napišite plan za dan, rangirajući obveze od najvažnijih do najmanje hitnih. Tim redom ih i ispunjavajte. Kada su stvari napisane crno na bijelo imamo ih pod kontrolom.

Ubacite vrećicu badema u torbu - prije no što izađete iz stana u torbu stavite vrećicu orašastih plodova. Bit ćete si zahvalni kad vas kroz dan uhvati glad pa umjesto da uzmete nešto u pekarnici, grickate nešto zdravo.

Vježbajte usput - uključite pokoju vježbu dok perete zube ili kuhate kavu. Osim što će vam podići energiju, učvrstit ćete mišiće, gotovo bez napora. Bitno je samo da ste redoviti. Čučnite uza zid, čvrsto stežući trbušne mišiće, priljubljujući leđa zidu. Taman dok tri minute perete zube, držite ovaj položaj. Radit će vam noge, trup i stražnjica. Ako vam je to preteško, napravite nekoliko Pozdrava Suncu.

19.02.2020. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    19.02.2020. 09:44
    slusati dobre pjesme ujutro mpogledati sunce biti pozitivan
  2. avatar
    Cranberry
    19.02.2020. 19:45
    Haha ništa od tog ne stignem :)) zato pjesmu od tebe na poslu volim poslušati :***
  3. avatar
    armando
    19.02.2020. 19:49
    da ja za moju cramnberyy posaljem dobru pjesmu haha:**********
  4. avatar
    Cranberry
    19.02.2020. 19:50
    Ahaaa razveseliš me opustiš ❤️
  5. avatar
    armando
    19.02.2020. 19:58
    i sutra ujutro za tebe jednu dobriu haha
  6. avatar
    Cranberry
    19.02.2020. 20:04
    Može pusaaaa
  7. avatar
    armando
    19.02.2020. 20:05
    pusaaaaaa
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh