« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
VOJSKA NA TRGU

Josipović u Moskvi na 65. obljetnici pobjede nad nacistima

Na marginama proslave Dana pobjede u Moskvi, stoji u priopćenju, Josipović je održao niz kratkih, neformalnih susreta s europskim i svjetskim državnicima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images; Davor Pongračić/CROPIX)
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović prisustvovao je u nedjelju u Moskvi na središnjoj proslavi 65. obljetnice savezničke pobjede nad nacističkom Njemačkom, priopćio je Ured predsjednika.

Josipović je zajedno sa šefovima zemalja pobjednica u Drugom svjetskom ratu nazočio vojnoj paradu na Crvenom trgu, nakon čega je prisustvovao svečanom ručku kojeg je priredio predsjednik Ruske Federacije Dimitrij Medvedev.

Na marginama proslave Dana pobjede u Moskvi, stoji u priopćenju, Josipović je održao niz kratkih, neformalnih susreta s europskim i svjetskim državnicima.

Predsjednik Hrvatske održao je bilateralni susret s predsjednikom Azerbajdžana Ilhamom Alijevim na kojem se razgovaralo o mogućoj gospodarskoj suradnji na području energetike i industrije. Tijekom susreta dogovoreni su načini suradnje na radnoj razini u pripremama budućih bilateralnih kontakata, pojašnjava se u priopćenju. Na Crvenom trgu u Moskvi okupilo se oko 30 sadašnjih i bivših šefova država i vlada. (hina/metro-portal)

09.05.2010. 14:17:38
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Napaljena
    09.05.2010. 14:32
    ma bravo, koji komunjar i rusofil. Nepristojan do bola. Nije mogao na sprovod poljskom predsjedniku, a ide se pokloniti Rusima. Sramota.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh