« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
EPILOG

Uhićeni navijač osumnjičen da je na derbiju napao još četiri policajca

U zagrebačkoj policiji ističu da je mladić tijekom 'krvave' utakmice Dinama i Hajduka na sjevernoj maksimirskoj tribini bio u skupini koja je potrganim stolicama gađala policiju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

policija

,

Dinamo - Hajduk

,

BBB

,

navijač

,

ladyswap

Dvadesetogodišnjak priveden zbog sumnje da je prošloga tjedna teško ozlijedio policajca na maksimirskom stadionu danas se na zagrebačkom Županijskom sudu suočio s optužbama da je napao još četvoricu policajaca i počinio 'teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti'.

U zagrebačkoj policiji ističu da je mladić tijekom 'krvave' utakmice Dinama i Hajduka na sjevernoj maksimirskoj tribini bio u skupini koja je potrganim stolicama gađala policiju i onemogućavala im pristup tribinama. Dok je bacao stolice prema policajcima oko lica je zavezao majicu kako bi ga se teže identificiralo, a od video nadzora se pokušao sakriti i skrivanjem iza drugih navijača, kažu u policiji.

No, odjednom je iz skupine prema grupi policajaca bacio prethodno zapaljenu pirotehničku napravu, tzv. topovski udar, s udaljenosti od petnaestak metara, kojom je teško ozlijeđen varaždinski policajac Kristijan Trokter.

Policija je priopćila da je bačeni 'topovski udar' pao na tlo, odskočio i eksplodirao pored nastradalog koji je izgubio oko i još uvijek se oporavlja u bolnici. Neslužbeno se doznaje da je mladić uhićen u petak ispred svoje kuće. Prema pisanju medija uhićeni mladić identificiran je na policijskim snimkama sa stadiona, a već ima policijski dosje. Navodno već ima kaznenu prijavu zbog nanošenja teške ozljede, a prekršajno je prijavljen zbog pirotehnike.

Policija je u petak pretražila i četiri prostora Dinamovih navijačkih udruga, a u svima je zaplijenila tri palice i sedam iskorištenih 'bengalki'. (hina/metro-portal)

09.05.2010. 00:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh