Metro-portal.hr

objavljeno 09.05.2010. 14:17:38
VOJSKA NA TRGU

Josipović u Moskvi na 65. obljetnici pobjede nad nacistima

Na marginama proslave Dana pobjede u Moskvi, stoji u priopćenju, Josipović je održao niz kratkih, neformalnih susreta s europskim i svjetskim državnicima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images; Davor Pongračić/CROPIX)
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović prisustvovao je u nedjelju u Moskvi na središnjoj proslavi 65. obljetnice savezničke pobjede nad nacističkom Njemačkom, priopćio je Ured predsjednika.

Josipović je zajedno sa šefovima zemalja pobjednica u Drugom svjetskom ratu nazočio vojnoj paradu na Crvenom trgu, nakon čega je prisustvovao svečanom ručku kojeg je priredio predsjednik Ruske Federacije Dimitrij Medvedev.

Na marginama proslave Dana pobjede u Moskvi, stoji u priopćenju, Josipović je održao niz kratkih, neformalnih susreta s europskim i svjetskim državnicima.

Predsjednik Hrvatske održao je bilateralni susret s predsjednikom Azerbajdžana Ilhamom Alijevim na kojem se razgovaralo o mogućoj gospodarskoj suradnji na području energetike i industrije. Tijekom susreta dogovoreni su načini suradnje na radnoj razini u pripremama budućih bilateralnih kontakata, pojašnjava se u priopćenju. Na Crvenom trgu u Moskvi okupilo se oko 30 sadašnjih i bivših šefova država i vlada. (hina/metro-portal)

09.05.2010. 14:17:38
http://metro-portal.hr/josipovic-u-moskvi-na-65-obljetnici-pobjede-nad-nacistima/39595/