« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
MEĐUNARODNA BIROKRACIJA

Pakistan još uvijek ne dobiva dovoljno pomoći

Pomoć je u Pakistan ubrzano počela stizati kad je zemlju posjetio Ban Ki-moon, ali isto tako brzo je dolazak počeo stagnirati

pakistan poplave
pakistan poplave (MWN)
Više o

Ban Ki-moon

,

humanitarna pomoć

,

Bon Jovi Maksimir

,

putovanje u ameriku

UN je upozorio da u Pakistan ne stiže dovoljno pomoći u odnosu na potrebe nakon katastrofalnih poplava te je zažalio zbog sporosti međunarodne zajednice u pružanju pomoći.

Apel za pomoći UN-a upućen 11. kolovoza (460 milijuna dolara) samo za hitne operacije namijenjene ugroženim osobama, njih 18 milijuna, od kojih osam milijuna treba hitnu pomoć, do sada je zadovoljen u razini od 63,4 posto, piše u priopćenju Ureda za suradnju UN-a za humanitarne poslove (OCHA).

>> Pakistan: Priča obitelji koja je u poplavama izgubila sve

"Uplaćena sredstva porasla su znatno nakon 15. kolovoza kad je glavni tajnika UN-a Ban Ki-moon posjetio Pakistan, ali su gotovo stagnirala" od 23. kolovoza. "S obzirom na broj potrebitih osoba, radi se o humanitarnoj operaciji bez presedana", kazao je Manuel Bessler, direktor OCHA-e.

"Moramo doprijeti do najmanje osam milijuna osoba od planinskog lanca Karakoram na sjeveru do Arapskog mora na jugu", kazao je on, što predstavlja razdaljinu više od 1.600 km uz teren poput visokih himalajskih planina ili širokih ravnica u dolini Inda. (hina/metro-portal)

02.09.2010. 13:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh