« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
HMMM...

Izrael i Palestina zajedno protiv Hamasa

Mirovni pregovori počinju, a istodobno Izrael i Palestina kreću u ofenzivu protiv Hamasa koji je preuzeo odgovornost za dva posljednja napada

izrael palestina hamas
izrael palestina hamas (Getty Images)
Više o

Hamas

,

Izrael Palestina

,

Boštjan Cesar

Izrael i Palestina krenuli su u ofenzivu na Hamas nakon dva protuizraelska napada u 24 sata na okupiranoj Zapadnoj obali, u trenutku kad Izraelci i Palestinci obnavljaju dijalog u Washingtonu.

Hamas je preuzeo odgovornost za dva napada usmjerena na židovske doseljenike - prvi u utorak kad su ubijena četiri doseljenika blizu Hebrona, drugi u kojem su ranjene dvije osobe u srijedu navečer istočno od Ramalaha, političkog središta Zapadne obale.

>> SAD će nastaviti podupirati izraelsku sigurnost

Izraelski časnik izrazio je zadovoljstvo suradnjom izraelske vojske i palestinskih službi sigurnosti. "Suradnja se nastavlja usprkos napadima, pa je čak dosegla i jednu od najviših razina nakon sporazuma iz Osla 1993.", izjavio je časnik izraelske vojne administracije na Zapadnoj obali. "Sigurnosne službe Palestinske samouprave uhitile su stotine terorista Hamasa nakon tih napada", dodao je taj neimenovani časnik.

Drugi časnik, general Nitzan Alon, na dužnosti na Zapadnoj obali, upozorio je međutim na vojnom radiju da bi "moglo doći do još napada usporedno s obnovom političkog procesa". (hina/metro-portal)

02.09.2010. 13:33:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh