« Kazalište
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Još jedne ljetne igre završile

Spuštanjem festivalske zastave zatvorene 59. dubrovačke ljetne igre.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Admir Buljubašić, CROPIX)
Više o

Orlandov stup

,

Dubrovačke ljetne igre

,

svečano zatvaranje

Spuštanjem festivalske zastave Libertas s Orlandova točno u ponoć ispred crkve Sv. Vlaha zatvorene su 59. dubrovačke ljetne igre.

Tijekom 47 festivalskih dana - od 10. srpnja do 25. kolovoza - u programu je sudjelovalo više od dvije tisuće umjetnika iz 30 zemalja, a izvedena su 84 programa - 39 dramskih, 27 glazbenih, sedam folklornih, tri operna i osam popratnih na ukupno 16 scenskih prostora - 39 dramskih, 27 glazbenih, sedam folklornih, tri operna i osam popratnih.

Ovogodišnje Dubrovačke ljetne igre i njihove programe vidjelo je oko 60 tisuća posjetitelja. Posljednjega dana na terasi tvrđave Revelin nastupio je ansambl "Kremerata Baltica", a na Boškovićevoj poljani prikazan je Držićev "Skup" u režiji Ivice Kunčevića.

Dubrovačke ljetne igre reprezentativan su međunarodni glazbeni, scenski i plesni festival koji se održava u gradu stoljetnoga civilizacijskog naslijeđa. Bogat kulturno-umjetnički program izvodi se u jedinstvenom ambijentu zatvorenih i otvorenih scenskih prostora renesansno-baroknoga Dubrovnika .

Dubrovačke ljetne igre utemeljene su 1950., a od 1956. godine učlanjene su u Europsku udrugu festivala (EFA - European Festivals Association). (HINA)

26.08.2008. 10:22:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh