Jogurtom protiv visokog tlaka
Svakodnevna konzumacija jogurta za trećinu smanjuje rizik od visokog tlaka
Jogurt obično uzimamo radi probave ili nakon kure antibiotika kako bi popravili crijevnu floru, no istraživanje Nacionalnog instituta za zdravlje srca u SAD pokazalo je da je svakodnevna konzumacija jogurta odlična prevencija nastanka visokog tlaka, stoji u istraživanju objavljenom u Medical News Today.
Dugogodišnje promatranje preko 2 tisuće dobrovoljaca koji su na početku imali normalan krvni tlak na kraju studije je dovelo do zaključka da su oni koji su redovno pili jogurt bitno rjeđe razvili povišen tlak, a čak i male količine pomagale su u regulaciji tlaka.
Jogurt je odlična namirnica jer sadrži velike količine kalcija i bjelančevina koje su potrebne za uredno funkcioniranje organizma, čime blagotvorno utječu na krvni tlak i rad nadbubrežnih žlijezda.
Na kraju studije preporučuje se jedan niskomasni jogurt dnevno, koji će uz redovnu fizičku aktivnost pomoći u prevenciji srčanih bolesti.
Novi komentar