« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
AH, DA!

Jesu li muškarci koji kuhaju muževniji?

Činjenica je da bi se svaki gentleman dostojan svojeg postojanja morao snalaziti u kuhinji, ako ne i savršeno savladati sve radnje oko pripremanja jela

Nije stvar u mišićima, već u kuhanju ...
Nije stvar u mišićima, već u kuhanju ... (FreeDigitalPhotos)
Više o

kuhanje

,

muškarci

,

muževnost

Istraživanje profesora Dana Cassina sa Sveučilišta Fairleigh Dickinson pokazalo je da muškarci, iako izbjegavaju većinu kućanskih poslova kao što je pranje rublja ili usisavanje, brisanje prašine, vrlo često gravitiraju prema djelatnostima u kuhinji. Pritom se ne misli na samo spremanje kuhinje već na kuhanje, odnosno pripremu hrane.

Ali i činjenica je da bi se svaki gentleman dostojan svojeg postojanja morao snalaziti u kuhinji, ako ne i savršeno savladati sve radnje oko pripremanja jela.

Bez obzira radi li se o tatarskom bifteku ili pripremi kajgane, važnost odabira pravih namirnica za savršeno jelo kao i priprema te prezentacija istog bitni su i sastavni elementi njegovog stila življenja.

Ono što nam znanstvena istraživanja također pokazuju je da kuhanje i snalaženje u kuhinji znatno utječe na emocionalno stanje muškarca, drugim riječima, iako će mnogima zvučati neobično, kuhanje muškarca čini više muškarcem, odnosno osjećaju se muževnije.

Vrlo lako taj "poriv" možemo usporediti s evolucijom muškarca jer od samih je početaka on bio taj koji je bio zadužen za nabavku hrane, primjerice - odlazeći u lov.

Više pročitajte na portalu Gentleman.hr

03.11.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh