« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
OPREZ

Jesenske navike koje debljaju

Nakon svog truda koji ste uložili tijekom kasnog proljeća i ljeta u svoju liniju, nemojte dozvoliti da vas već prvi dani jeseni odvedu u drugom smjeru

Ostanite aktivni i ujesen, nemojte se zapustiti
Ostanite aktivni i ujesen, nemojte se zapustiti (Shutterstock)
Više o

hrana

,

prehrana

,

vježbanje

,

jesen

,

teška hrana

Kad prođe ljeto i dani postanu kraći, vlažniji i tmurniji, otvara nam se apetit za hranom koju smo tijekom ljeta izbjegavali poput pita, graha, sarmica i torti. Nema razloga da se odričete takve hrane, no pripazite na veličinu porcija, a kolači neka budu ipak nešto lakši i s manje šećera nego inače. 

>> Jesenska hrana za zdravlje i imunitet >>

Hrana je gorivo za organizam, i kako dani postaju hladniji, apetit raste, i to je potpuno normalno, a na nama je da prehranu prilagodimo povećanoj potražnji i da se počnemo bolje oblačiti. Da, u slučaju da nam je hladno, naše će tijelo željeti više hrane, stoga, dobro se utoplite, obucite deblje čarape i glad ćete zadovoljiti samo čašom vode, a ne tanjurom hrane.

>> Jesenska hrana uz koju mršavite >>

Uz sve ovo, loše nam vrijeme ne dozvoljava da budemo toliko na otvorenom, pa se posljedično manje krećemo i manje izgaramo kalorije. Recept je jednostavan, preselite se u zatvorene prostore, pustite si DVD s vježbama, sjednite na bicikl ili orbitrek i navalite. Možete se, naravno, i upisati na neki fitness ili vježbati neki sport, glavno da niste lijeni.

>>Najzdraviji plodovi jeseni >>

I da, naravno, da ne zaboravimo - šira jesenska odjeća skriva nedostatke i veći broj kilograma, pa se nemojte zanositi da je sve s vašom linijom u redu - provjerite na vagi što se stvarno događa.

17.10.2014. 11:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh