« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
SAVJETI :)

Jednostavni hobiji za duži život

Za one koji nemaju vremena za odlazak u teretanu, ovih pet hobija odlična su alternativa jer pomažu u vođenju zdravog života, savjetuju stručnjaci

Kuhajte sami, ne iz vrećice ili dostave!
Kuhajte sami, ne iz vrećice ili dostave! (Arhiva)
Više o

joga

,

hobi

,

kuhanje

,

planinarenje

,

čitanje

,

plesanje

Hobiji su odlični za vaše zdravlje, no nisu uvijek oni na koje mislimo... recimo, vrtlarenje i slično. Mogu to biti i razne aktivnosti koje vas pune energijom, a neke od njih ne bi inače ni shvatili kao hobi...

Pa da vidimo što bi mogli raditi...

Čitanje - i čitanje pozitivno utječe na zdravlje. Trideset minuta čitanja smanjuje krvni tlak i stres kao i trideset minuta joge, otkrili su stručnjaci. Kako bi se stvorila navika čitanja preporučuje se odabrati knjigu s temom koja vam je omiljena, a nema preveliki broj stranica.

Joga - osim za poboljšanje raposloženja i oslobađanja napetosti, joga pomaže i za bolju fleksibilnost i snagu. Dovoljno je samo nekoliko poza joge par minuta dnevno za dobre rezultate.

Kuhanje - ako još niste, naučite kuhati jer tako možete birati namirnice bogate vitaminima, mineralima, bjelančevinama, vlaknima i zdravim mastima za pripremu jela. Za razliku od gotove hrane koja često sadrži nepotrebna ulja, masti i aditive, savjetuju stručnjaci, piše Eatthis.com.

 

Planinarenje - provesti nekoliko sati u planinama odlična je vježba za održavanje forme te za kardiovaskularni sustav. Biti okružen prirodom i disati svježi zrak pomaže u opuštanju i smanjivanju stresa. Ako ne živite u blizini planina prošetajte parkom.

Plesanje - neovisno o vrsti plesa, ova aktivnost pomaže da na zabavan način izgubite dodatne kilograme. Plesanje poboljšava koordinaciju, ravnotežu i fleksibilnost, kao i snagu te formu tijela.

13.07.2022. 12:51:20
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    13.07.2022. 16:05
    Tehno glazba
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh