Metro-portal.hr

objavljeno 13.07.2022. 12:51:20
SAVJETI :)

Jednostavni hobiji za duži život

Za one koji nemaju vremena za odlazak u teretanu, ovih pet hobija odlična su alternativa jer pomažu u vođenju zdravog života, savjetuju stručnjaci

Kuhajte sami, ne iz vrećice ili dostave!
Kuhajte sami, ne iz vrećice ili dostave! (Arhiva)

Hobiji su odlični za vaše zdravlje, no nisu uvijek oni na koje mislimo... recimo, vrtlarenje i slično. Mogu to biti i razne aktivnosti koje vas pune energijom, a neke od njih ne bi inače ni shvatili kao hobi...

Pa da vidimo što bi mogli raditi...

Čitanje - i čitanje pozitivno utječe na zdravlje. Trideset minuta čitanja smanjuje krvni tlak i stres kao i trideset minuta joge, otkrili su stručnjaci. Kako bi se stvorila navika čitanja preporučuje se odabrati knjigu s temom koja vam je omiljena, a nema preveliki broj stranica.

Joga - osim za poboljšanje raposloženja i oslobađanja napetosti, joga pomaže i za bolju fleksibilnost i snagu. Dovoljno je samo nekoliko poza joge par minuta dnevno za dobre rezultate.

Kuhanje - ako još niste, naučite kuhati jer tako možete birati namirnice bogate vitaminima, mineralima, bjelančevinama, vlaknima i zdravim mastima za pripremu jela. Za razliku od gotove hrane koja često sadrži nepotrebna ulja, masti i aditive, savjetuju stručnjaci, piše Eatthis.com.

 

Planinarenje - provesti nekoliko sati u planinama odlična je vježba za održavanje forme te za kardiovaskularni sustav. Biti okružen prirodom i disati svježi zrak pomaže u opuštanju i smanjivanju stresa. Ako ne živite u blizini planina prošetajte parkom.

Plesanje - neovisno o vrsti plesa, ova aktivnost pomaže da na zabavan način izgubite dodatne kilograme. Plesanje poboljšava koordinaciju, ravnotežu i fleksibilnost, kao i snagu te formu tijela.

13.07.2022. 12:51:20
http://metro-portal.hr/jednostavni-hobiji-za-duzi-zivot/138517/