« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
SAVJETI :)

Pića koja izazivaju glavobolju

Ako vam se glavobolja neprestano vraća, možda je vrijeme da promijenite neke svakodnevne navike

Možda niste presaugali ;)
Možda niste presaugali ;) (Arhiva)
Više o

piće

,

glavobolja

Glavobolja je česta pojava, a većinu od njih izazivaju - loše navike. Naime, ako ne bi smjeli nešto piti, onda nemojte... 

Ukratko, ova pića izazivaju glavobolju, pa isprobajte koje vam od njih najviše ne odgovara i jednostavno - prestanite piti!

Energetska pića - preme Greene, energetska pića su puna šećera, kofeina i dodataka koji, mislimo, povećavaju razinu energije. "Iako će vam ova pića biti poticaj sat ili dva, pad energije koji će uslijediti nakon toa, može dovesti do glavobolje i umora", objašnjava.

Voćni sokovi - Greene kaže kako voćni sokovi mogu biti vrlo zasićeni šećerom, a to izravno utječe na živčani sustav. Ispijanje voćnog soka, bez hrane ili druge tekućine, dovodi do brzog rasta, a zatim i pada, razine šećera u rkvi. Brza fluktuacija šećera u krvi vjerojatno će potaknuti glavobolju. Zbog toga biste se trebali odlučiti za hladno cijeđene sokove koji su napravljeni od povrća jer imaju više vlakana, a manje šećera od onih voćnih.

Pivo i vino - svaki alkohol je diuretik. To znači da potiče gubitak vode i elektrolita, objašnjava Greene. Međutim, za razliku od žestokih pića kojima možete dodati led, pivo i vino mogu imati veći diuretski potencijal pa samim time mogu dovesti do glavobolje.

Kava - ako ste naviknuli na jutarnju dozu kofeina, možda vam ona i treba kako biste funkcionirali ostatak dana. Međutim, ispijanje kave ima i loših strana. Jedna šalica kave može vam pomoći kod glavobolje, objašnjava Greene, ali sve više od toga može biti recept za jaku glavobolju. Ona objašnjava i da kofein sužava krvne žile, a kad napušta tijelo, žile se šire. Takvo opterećenje krvotoka može izazvati glavobolju.

13.07.2022. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    13.07.2022. 15:17
    Red bull
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh