« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
HE HE

Što komarci mrze iz dna duše

Komarci su stalni problem tijekom ljetnih mjeseci. Donosimo vam pet načina kako ih otjerati i spriječiti ubode

E, ovo baš ne vole
E, ovo baš ne vole (Arhiva)
Više o

zaštita

,

komarci

Komarci vam mogu zagorčati cijelo ljeto, pogotovo u dijelovima Hrvatske gdje ih ima u izobilju... no, i njima se može doći na kraj.

Evo pet stvari koje jednostavno ne vole i nema ih blizu vas... što je glavna ideja ;)

Bijela odjeća - komarci su hipsteri svijeta kukaca: privlači ih tamna odjeća. Nosite bijelu odjeću i oni će pobjeći.

Citrusi - limunska trava, bosiljak, ružmarin, metvica... možete napraviti prilično dobar obrok s tim biljem. Ali nemojte pozvati komarca na večeru - oni ih ne vole. Biljka koju stvarno preziru je lantana, koja ima gorak, citrusni miris, piše Reader's digest.

Dim - komarci ne vole dim. Tako je Bruce Lubin, koji uređuje WhoKnewTips.com, imao ovaj jednostavan prijedlog. "Sve što trebate je karton od jaja", napisao je na Huffington Postu. "Zapalite njegov kutak, a zatim ga stavite negdje na sigurno (kao na vrh roštilja) i pustite da gori."

Dobar ventilator - kada sjedite vani, izvadite ventilator i uključite ga. Komarci su slabi letači i mrze povjetarac jakog ventilatora.

Ikaridin - ikaridin je sintetički spoj razvijen iz biljnog ekstrakta koji je blizak rođak stolnom papru. Ikaridin je duže vrijeme bio dostupan u Europi i Australiji, ali je odobren za prodaju u Sjedinjenim Državama tek 2005. godine.

14.07.2022. 13:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    14.07.2022. 15:17
    Ventilator ih tjera
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh