« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
PRIRODNO

Jednostavan i učinkovit način oslobađanja od stresa

Oslobađanje od stresa liječenjem njegovih posljedica medikamentima nije baš pametan izbor - radije se okrenite prirodi

Antistresno disanje po metodi 7/11 je izuzetno učinkovito
Antistresno disanje po metodi 7/11 je izuzetno učinkovito (Dreamstime)
Više o

depresija

,

antidepresivi

,

stres

,

disanje

,

antistresno disanje

,

tehnika 7/11

Stres, taj podmukli ubojica uzrokuje mnoge probleme sa zdravljem, od glavobolje i nesanice do depresije, a najčešće se protiv njega borimo na pogrešan način - lijekovima. Hrvati su, vjerovali ili ne, u 2012. godini popili 1.6 milijuna kutija antidepresiva.

No, na taj način liječe se posljedice stresa, dok se s njim jednostavno ne borimo. Snižavanje stresa ispravan je put rješavanja problema, a tu se nameće jedna tehnika koja se obično zove 7/11, a zapravo se radi o vježbanju svjesnosti i disanju.

>> Riješite se stresa bez problema >>

Pravilno disanje izbacit će iz nas nakupljeni stres i sniziti razine kortizola u tijelu, a uz to će poboljšati kreativnost i pamćenje. Radi se o tehnici koja svoje korijene ima u budističkoj meditaciji, no toliko je učinkovita da je preporučuje i američki Nacionalni institut za zdravlje.

Tehnika je vrlo jednostavna - nađite neko mirno mjesto, koncentrirajte se na sebe i svoje emocije i izbacite sve izvore stresa iz uma. Nakon toga započnite disanje u ritmu - 7 sekundi udah, 11 sekundi izdah.

>> Zašto je dobro prakticirati vježbe disanja >>

Tajna uspjeha je u opuštanju tijela koje se postiže dužim izdisajem od udisja. Ovakav način disanja umirit će vam mozak, opustiti tijelo i dati vam svježinu i energiju. Dovoljno je nekoliko minuta da se vratite poslu obnovljene snage i koncentracije, slobodni od stresa. 

Isprobajte!

29.10.2014. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh