« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
MAHMUD ABAS

Izraelov potez najobičniji je čin terorizma

Palestinski predsjednik optužio je Izrael za "državni terorizam" prilikom napada na flotu humanitarne pomoći

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Gaza

,

terorizam

,

Mahmud Abas

"Naši ljudi bili su izloženi državnom terorizmu", kada su izralelske snage napale "Flotu slobode", rekao je Abas na otvaranju druge palestinske investicijske konferencije u Betlehemu na Zapadnoj obali.

"Flota je došla sa zapada kako bi probila blokadu Gaze. Konvoj slobode došao je probiti gospodarsku blokadu palestinskog naroda", rekao je Aabas pred brojnim arapskim i stranim investitorima.

Ovo nije prvi put da se arapska i islamska krv miješa s palestinskom krvlju u povijesti našeg sukoba, istaknuo je palestinski predsjednik.

On je pozvao na međunarodnu istragu, koju bi provelo Vijeće sigurnosti UN-a. Također je pozvao međunarodnu zajednicu da zaštiti palestinski narod koji se pita "dokad će trajati izraelska okupacija". "Čekamo na pravedan svijet. Čekali smo dugo vremena i nećemo očajavati", rekao je Abas.

Abas sljedeći tjedan putuje u Washington na sastanak s američkim predsjednikom Barackom Obamom. (hina/metro-portal)

02.06.2010. 14:32:02
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    02.06.2010. 16:04
    i činjenica da se sve desilo u međunarodnim vodama, piratstvo najgore vrste, dakle kriminalni čin... a što se tiče 'pravednog svijeta': teško, svi su preplašeni cionista i njihovih sluga u SAD, tako da nije ni čudo razočarenje nekih sa svojim zapadnim 'saveznicima' :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh