« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
OKRUTNOST

Izrael protjerao propalestinske aktiviste

Više nitko od uhićenika nije u ovom času u zatvoru, rekao je glasnogovornik izraelske zatvorske uprave Yaron Zamir

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Gaza

,

aktivisti

,

Benjamin Netanyahu

Izrael, na koji pljušte kritike sa svih strana, protjerao je u srijedu više stotina stranaca, propalestinskih aktivista, nakon odluke premijera Benjamina Netanyahua da se deportiraju svi koji su uhićeni u krvavu napadu izraelskih specijalaca na humanitarni konvoj za Gazu.

"Više nitko od uhićenika nije u ovom času u zatvoru", rekao je glasnogovornik izraelske zatvorske uprave Yaron Zamir. Glasnogovornik useljeničkog ureda dodao je pak da "404 putnika s brodovlja čekaju polazak u zračnu luku Bena Guriona, a 102 su na putu u zračnu luku radi deportacije".

Još otprilike 125 aktivista koje je Izrael protjerao prevezeni su u Jordan preko graničnog prijelaza na mostu Allenbyju. Propalestinski aktivisti, koje je Izrael protjerao u Jordan, optužili su izraelske snage da su hladnokrvno ubijale putnike i pucale bez upozorenja u napadu na humanitarno brodovlje.

"Nevjerojatno je to što se dogodilo. Način na koji su nas izraelski zločinci udarali i hladnokrvno ubijali turske aktiviste sličio je na film strave", rekao je marokanski aktivist Abdelkader Amara u svom hotelu u Amanu. "Izraelci su rabili prave metke i pokazali neviđenu okrutnost i barbarstvo, premda smo svi mi bili nenaoružani. Izraelci su udarali neke putnike kundakom puške, a onda u njih pucali", dodao je marokanski aktivist.

I dvije alžirske aktivistice optužile su izraelske specijalce za okrutnost: "Udarali su nas, ponižavali, vrijeđali i svukli. Jedan alžirski zastupnik umalo je izgubio oči", rekla je Salha Nuveisrijh. (hina/metro-portal)

02.06.2010. 19:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh