« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
SLUŠA SE UN

Izrael zahvalio Grčkoj na blokadi konvoja za Gazu

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon krajem svibnja je zatražio "od svih uključenih zemalja da iskoriste svoj utjecaj kako bi odvratile takve konvoje od puta u Gazu"

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Gaza

,

Grčka

,

konvoj

Izraelski premijer i predsjednik Benjamin Netanyahu i Shimon Peres u ponedjeljak su zahvalili grčkom predsjedniku, koji je u službenom posjetu Izraelu, na blokadi međunarodnog konvoja kojim se simbolički željelo prekinuti blokadu Gaze, piše Hina.

Netanyahu se "sastao s grčkim predsjednikom Karolosom Pauliasom i zahvalio mu na važnoj pomoći Grčke tijekom požara na planini Carmel u prosincu te na zaustavljanju flote", kaže se u priopćenju iz ureda izraelskog premijera.

"Zahvaljujem vam na zaustavljanju konvoja sukladno preporukama glavnog tajnika UN-a. Time ste pridonijeli smirivanju stanja i u konačnici dobrobiti Gaze", rekao je prije Perez svojem grčkom kolegi tijekom susreta u Jeruzalemu.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon krajem svibnja je zatražio "od svih uključenih zemalja da iskoriste svoj utjecaj kako bi odvratile takve konvoje od puta u Gazu", bojeći se da stanje ne eskalira u nasilje kao što se dogodilo 2010.

Grčki predsjednik u utorak bi se u Ramallahu na Zapadnoj obali trebao susresti s palestinskim dužnosnicima, među kojima i s Mahmudom Abasom.

11.07.2011. 20:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh