« Muškarci
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
MANJE JE VIŠE

Izbjegavajte glupe ulete - dovoljno je reći samo "bok" za uspjeh

Unatoč tome što uleti mogu biti šarmantni i zabavni, upoznavanje bi najbolje bilo započeti jednostavnim predstavljanjem sebe

Pozdrav je najbolji početak komunikacije
Pozdrav je najbolji početak komunikacije (Shutterstock)
Više o

žene

,

muškarci

,

zavođenje

,

upoznavanje

Većina savjeta koja se može pročitati u knjigama o zavođenju su pusta naklapanja i nedostaje im znanstvenih dokaza, tvrde psiholozi. Dr. Petra Boynton sa Sveučilišta London, tvrdi kako je umjesto bacanja vremena na "duhovite" ulete, dovoljno reći samo "bok" ili "kako si?".

>> Uleti koje treba izbjegavati ako želite nekog zavesti

"Ideja da se impresionira žena s kojom razgovarate, na način da sebe predstavljate kao alfa mužjaka koji je moćan i pršti samopouzdanjem danas više ne funkcionira. Razlog je taj što će mnoge žene koje također imaju samopouzdanja i uporne su, to smatrati uvredom i čudnim ponašanjem."

I dok govor tijela igra bitnu ulogu u zavođenju, većina nas ne zna puno o tome kako ga čitati. Tu postoji i opasnost da provedete previše vremena odgonetavajući i analizirajući govor tijela osobe koja vas zanima, te kada se konačno odlučite na prvi korak, nje jednostavno više nema. "Većina ljudi će dobro primiti nekoga tko ih pozdravi i predstavi se. Uleti generalno ne pale jer se čine previše umjetnima", zaključuje dr. Boyton.

10.02.2015. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh