« Kazalište
objavljeno prije 3 mjeseca i 16 dana
KNAP

Iza paravana u KNAPu

Katarina Baban i Vladimir Posavec Tušek u ulogama u kakvim ih publika još nije imala priliku vidjeti, u novoj predstavi Kazališta KNAP – IZA PARAVAN

iza paravana
iza paravana (Arhiva)
Više o

KNAP

,

Iza paravana

Predstava koja će vas podsjetiti na brojne životne situacije, nasmijati, ali i ganuti, svoju će premijeru doživjeti u subotu, 20. siječnja u 20 sati, dok će publika ovo dvoje poznatih glumaca moći vidjeti na pretpremijeri dan ranije, u petak 19. siječnja u 20 sati.

„Ovaj tekst me kupio doslovno na prvo čitanje, znala sam odmah da ga moram raditi. Vlado je ispao kao savršen izbor, ponajviše zbog toga što se poznajemo od ranije i jako dobro klikamo, imamo izvrsnu kemiju na sceni i ugodno mi je s njim raditi. Tako da vjerujem da će ova predstava biti poslastica i nama, a pogotovo ljudima koji će je pogledati", kaže glumica Katarina Baban.

Autorski tekst Dore Delbianco i u režiji Tihane Strmečki humoristična je drama, a u osnovi je priča o ljubavi, i to o onoj najljepšoj - iznenadnoj, neočekivanoj i spontanoj. Susret dvoje stranaca zauvijek će promijeniti njihove živote.

„Jako dobar tekst Dore Delbinco, zanimljiva uloga, rekao bih jedna od onih 'sa otklonom' , gdje više skrivaš nego što pokazuješ. Naravno da me je privukao i rad sa Katarinom, koja mi je već bila televizijska partnerica. Ovo nam je prvo kazališno drùženje i zaista uživam jer nam rad ide kroz zezanje i smijeh, a iz toga gotovo uvijek izlazi i dobar rezultat", nadovezuje se na svoju partnericu glumac Vladimir Posavec Tušek.

A o čemu se u ovom novom kazališnom komadu radi? Andrea je hipohondrica opsjednuta panikama i strahom od mogućih nesretnih završetaka, ne zna prepustiti kontrolu i s povjerenjem živjeti svoj život. Doktor Babić je radiolog, a mjesto susreta njegova je ordinacija. Pregledi će se odigravati kroz godine i godine, a oni će se sretati kao ljudi u raznim fazama svojih života.

Postoji li slučajnost, je li sreća apsolutno precijenjena kategorija, je li svaka veza stresna i zašto ne možemo ostvariti ljubav kakvu bismo željeli... U ovoj predstavi, za vrijeme koje ćete se i nasmijati i pustiti koju suzu, svakako možete tražiti odgovore, no hoće li oni biti tamo?

Iza ovog novog uprizorenja na sceni KNAP-a kao scenografkinja stoji Liberta Mišan, kostimografkinja je Angela Runje, a dizajnerica Nina Bačun.

Predstava IZA PARAVANA ostvarena je uz podršku udruge „Sve za nju" te promiče važnost ženskog zdravlja i prevencije.

 

Predstava će nakon premijere zaigrati i u subotu, 27. siječnja.

Ulaznice su u prodaji online na platformi ulaznice.hr, a mogu se rezervirati i na e-mail: knap@knap.hr ili na broj telefona: 01 2303 122.

Facebook: www.facebook.com/kazalisteknap

Instagram: www.instagram.com/kazaliste_knap

11.01.2024. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh