« Hi-tech
objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana
PRIPAZITE

Internet kriminal koristi pandemiju

Internetski kriminalci koriste pandemiju koronavirusa kako bi premjestili mete kibernetičkih napada s pojedinaca i malih tvrtki na velike korporacije, vlade i ključnu infrastrukturu, objavio je Interpol

Traže se rupe...
Traže se rupe... (Arhiva)
Više o

pandemija

,

intenetski kriminal

To međunarodno tijelo objavilo je da je nekoliko država prijavilo zlonamjerne programe (malware), napade na vlade, te na bolničku i medicinsku infrastrukturu, koji su već u problemima zbog zdravstvene krize uzrokovane koronavirusom.

Policijske istrage pokazuju da većina napadača ocjenjuje dosta precizno maksimalnu svotu koju može tražiti od napadnutih tvrtki i organizacija, kaže Interpol.

"Kibernetički kriminalci razvijaju i jačaju napade alarmantnom brzinom, iskorištavajući strah i nesigurnost koji su uzrokovali socijalna i ekonomska situacija stvorena covidom-19", upozorio je glavni tajnik Interpola Juergen Stock.

Organizacija je objavila da je daljnje povećanje stope kibernetičkog kriminala "vrlo vjerojatno u bliskoj budućnosti", posebno zbog ranjivosti koju uzrokuje rad od kuće.

Netočne informacije o covidu-19 također su razlog "rastuće zabrinutosti" u više od 20 posto zemalja koje su odgovarale na istraživanje o kibernetičkom kriminalu, dodaje Interpol.

08.08.2020. 16:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh