« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
BROJKE

Nintendo porastao više od 400 posto

I dok se gospodarstvo globalno našlo u problemima zbog pandemija koronavirusa koja je dovela do zatvaranja gradova i država te otežanog protoka robe, Nintendo ispisuje sasvim drugačiju poslovnu priču

Razvalili su...
Razvalili su... (Arhiva)
Više o

Nintendo

Nintendo je objavilo da je iza njih još jedan rekordni kvartal po zaradi. Operativna dobit Nintenda u proteklom kvartalu, zaključno s lipnjem, iznosila je 1,37 milijarde dolara što je rast od 428% u odnosu na isto razdbolje prošle godine.

Takav je uspjeh u prodaji zapanjio analitičare koji su procjenjivali dvostruko manju dobit, piše CNN.

Rezultati poslovanja pokazuju da ljudi još uvijek kupuju igraću konzolu Nintendo Switch iako se očekivalo da će prodaja, nakon ukidanja karantena, pasti. Od travnja do kraja lipnja prodano je oko 5,7 milijuna igraćih konzola, 167% više nego prošle godine.

Ovaj uspjeh mogu prvenstveno zahvaliti igri "Animal Crossing: New Horizons" u kojoj igrači, opuštajući se u idili izmišljenog otoka, pecaju, love insekte i igraju se s prijateljima na plaži. Broj prodanih igara naglo je počeo rasti uvođenjem karantena zbog koronavirusa diljem svijeta. Samo u posljednjem kvartalu prodali su 10,6 milijuna igara.

07.08.2020. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh