« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
PROSLAVE

Ideje za neodoljivi finger food za svakakvu proslavu

Kao što znamo, nijedna proslava nije potpuna bez hrane, a najbolji izbor za ovakve prilike je neodoljivi finger food, odnosno hrana koja se jede rukama, s nogu, praktički u jednom zalogaju

Finger food
Finger food (Arhiva)
Više o

hrana

,

proslave

,

finger food

Domaćin ste zabave, priređujete rođendanski ili bilo kakav drugi povod partyja, ali još uvijek ne znate što poslužiti? 

Ne morate biti pod stresom oko toga što pripremiti za vašu zabavu jer imamo ideje koje će zasigurno oduševiti vaše goste, a bit će primamljive i za oko i za želudac. Sastavili smo neka od naših omiljenih predjela kako biste dobili ideju što pripremiti.

Hrenovke u lisnatom tijestu

Mini hot-dogovi, odnosno hrenovčice u lisnatom tijestu poslužit će kao savršeno predjelo za dječje ručkove i poslastice kada imate dogovorene dječje sastanke za igru. Sastojke za ovo, kao i za ostala jela, pronašli smo u Plodinama.

Sastojci za 10 porcija

  • Mini hrenovke (20 komada)
  • Lisnato tijesto (400g)
  • Mlijeko (100ml)
  • 1 jaje 
  • Sol 
  • Mljevena paprika i drugi začini po izboru

Priprema

Mlijeko stavite kuhati te mu dodajte začine. Ostavite da prokuha te stavite sa strane da se ohladi. Razvaljajte tijesto te ga narežite u obliku trokutića, nakon čega ga možete premazati sa začinjenim mlijekom. Hrenovčice zamotajte u lisnato te ih naslažite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. 

Premažite ih istučenim jajem te ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 20 minuta. Kada tijesto postane zlaćane boje, izvadite iz pećnice. Vaši mini hot-dogovi su spremni za posluženje. Pazite prstiće, još su vrući!

Bruschetti

Ovo klasično talijansko predjelo savršen je način da uhvatite okuse zrelih rajčica, svježeg bosiljka, češnjaka i maslinovog ulja. Zvuči kao ljeto na tostu, zato i jest savršeno ljetno jelo.

Ipak, toliko ih volimo da im ne možemo odoljeti ni u hladne zimske dane!

Sastojci za 10 porcija

  • Zrele rajčice (6-7 komada)
  • Češnjak (2 češnja)
  • 1 kruh (baguette)
  • Djevičansko  maslinasto ulje (1 žlica)
  • Balzamični ocat (1 žličica)
  • Sol, papar i svježi bosiljak po vlastitom ukusu

Priprema

Rajčicama po volji možete oguliti koru, a možete bruschette pripremiti i s korom. Narežite ih na male kockice. Također na sitno nasjeckajte češnjak te zajedno s maslinovim uljem i začinima dodajte u zdjelicu s rajčicama. Napominjemo da rajčice upijaju sol pa možete slobodno dodati malo više soli. 

Kruh narežite na fete te zapecite (opcionalno-možete dodati i komadiće mozzarelle da se otopi na kruhu). Ovo jelo možete poslužiti odvojeno, kako bi svatko mogao dodati rajčice na svoju fetu kruha, ili ih možete odmah staviti na ispečene fetice. Preporučujemo da rajčice stavite na kruh netom pred posluživanje kako se kruh ne bi previše natopio. U slast!

Mini topli sendviči

Ovo jednostavno jelo možete spremiti u svega pola sata, a možete ga i napraviti na više načina, ovisno o tome koje vrsta salame, sira te začina preferirate.

Sastojci 

  • Gouda ili topljivi sir po želji (200g)
  • Šunka ili salama po želji (200g)
  • Mlijeko (0,5l)
  • Kiselo vrhnje (200g)
  • Čvrsti jogurt (200g)
  • 1 kiseli krastavac
  • 1 jaje
  • 1 kruh
  • Origano, majoneza, sol po želji

Priprema

Dodajte malo mlijeka po kruhu kako bi ga upio. Nasjeckajte sir, salamu, krastavac i jaja te spojite u smjesu s kiselim vrhnjem,jogurtom i začinima. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, aadjev namažite na kruh. Pecite oko 15 minuta te poslužite. Dobar tek!

Želimo vam sretnu zabavu povodom vašeg ili tuđeg rođendana, proslave ili bilo kakve druge prilike!

13.01.2023. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh