« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
RECEPTI

Hobotnica s krumpirom u pećnici

Recepti za pripremu hobotnice variraju na bezbroj načina, no mi ćemo se danas baciti na recept koji je kao stvoren za pećnicu... jer je i moguće i lakše ;).

Vrijeme je za badnju večeru
Vrijeme je za badnju večeru (Arhiva)
Više o

hobotnica

,

pećnica

,

peka

 

Hobotnica pod pekom je jedno od onih jela koje ljudima odmah curi iz usta... no, ako trenutno niste pri peki ili u nekom restoranu koji će vam to napraviti, morat ćete se snaći sami, kako znate i umijete.

Naravo, recepti za pripremu hobotnice variraju na bezbroj načina, no mi ćemo se danas baciti na recept koji je kao stvoren za pećnicu... jer je i moguće i lakše ;).

Dakle, da vidimo što vam treba za početak...

Pečena hobotnica s krumpirom

Sastojci:

1 hobotnica/kraci Humboldtove lignje 2 paketa u trgovini
1 kg krumpira
1 veća glavica luka
3 češnjaka
6 žlica maslinovog ulja
sol, papar, ružmarin po ukusu
1 dl bijelog vina

Priprema:

Hobotnicu treba dobro očistiti od utrobe, oprati, odstraniti kljun... ako ste je kupili na placu. Ako ste kupili lažnu hobotnicu iliti ga Humboldtovu lignju, i to će biti dovoljno dobro i ukusno ako imate dovoljno začina.

Skuhajte krakove, oko 20ak minuta i stavite ih na lim, stavite i kilu očišćenog krumpira narezanog na četvrtine, pospite ružmarinom, soli, zalijte maslinovim uljem te luk i češnjak uz obavezni papar,.

Pokriti aluminijskom folijom i peći uz podlijevanje vodom na temperaturi 180°C oko 60 minuta.

Potkraj pečenja zaliti vinom i dodati još sjeckanog češnjaka i peršin.

Kratko zapeći bez folije.

I to je to - uživajte!!

24.12.2022. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh