« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
SUMNJIVI PAKETI

I Berlin zabranio zrakoplove iz Jemena

Njemačka je nakon Velike Britanije također zabranila sav teretni zrakoplovni promet koji dolazi iz Jemena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

terorizam

,

Jemen

,

teretni avioni

Njemačka vlada odsad neće dopustiti ulazak u zemlju teretnih zrakoplova iz Jemena, objavio je ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere u noći na nedjelju nakon što su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Velikoj Britaniji u petak na letovima za SAD pronađena dva paketa s eksplozivom.

''Njemačka uprava za zračni promet naredila je svim zračnim kompanijama, ekspresnim dostavnim tvrtkama i drugim skupinama da u potpunosti i do nove objave kontroliraju sav postojeći teret iz Jemena'', objavilo je njemačko ministarstvo prometa. Ta se kontrola odnosi posebno na teret u tranzitu i na onaj koji treba nastaviti put cestom ili željeznicom.
Velika Britanija i Francuska ranije su otkazala sve teretne letove koji su u njihove zračne luke trebali stići iz Jemena, a Belgija je naredila ''pojačani oprez''.

Dva paketa s eksplozivnim napravama pronađena su u petak u Dubaiju i u britanskom East Midlandsu u teretnim zrakoplovima koji su iz Jemena letjeli za Chicago. Bomba pronađena u britanskoj zračnoj luci East Midlands na teretnom zrakoplovu za SAD bila je dovoljno snažna da je u slučaju eksplozije mogla srušiti zrakoplov, izjavila je u subotu britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May.

Paketi su trebali biti isporučeni dvjema sinagogama u Chicagu. Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da se radilo o vjerodostojnoj terorističkoj prijetnji sigurnosti SAD-a. (hina/metro-portal)

31.10.2010. 09:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh