Metro-portal.hr

objavljeno 31.10.2010. 09:38:00
SUMNJIVI PAKETI

I Berlin zabranio zrakoplove iz Jemena

Njemačka je nakon Velike Britanije također zabranila sav teretni zrakoplovni promet koji dolazi iz Jemena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Njemačka vlada odsad neće dopustiti ulazak u zemlju teretnih zrakoplova iz Jemena, objavio je ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere u noći na nedjelju nakon što su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Velikoj Britaniji u petak na letovima za SAD pronađena dva paketa s eksplozivom.

''Njemačka uprava za zračni promet naredila je svim zračnim kompanijama, ekspresnim dostavnim tvrtkama i drugim skupinama da u potpunosti i do nove objave kontroliraju sav postojeći teret iz Jemena'', objavilo je njemačko ministarstvo prometa. Ta se kontrola odnosi posebno na teret u tranzitu i na onaj koji treba nastaviti put cestom ili željeznicom.
Velika Britanija i Francuska ranije su otkazala sve teretne letove koji su u njihove zračne luke trebali stići iz Jemena, a Belgija je naredila ''pojačani oprez''.

Dva paketa s eksplozivnim napravama pronađena su u petak u Dubaiju i u britanskom East Midlandsu u teretnim zrakoplovima koji su iz Jemena letjeli za Chicago. Bomba pronađena u britanskoj zračnoj luci East Midlands na teretnom zrakoplovu za SAD bila je dovoljno snažna da je u slučaju eksplozije mogla srušiti zrakoplov, izjavila je u subotu britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May.

Paketi su trebali biti isporučeni dvjema sinagogama u Chicagu. Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da se radilo o vjerodostojnoj terorističkoj prijetnji sigurnosti SAD-a. (hina/metro-portal)

31.10.2010. 09:38:00
http://metro-portal.hr/i-berlin-zabranio-zrakoplove-iz-jemena/50531/