« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
IVO SANADER:

Hrvatska je u najboljem međunarodnom položaju u povijesti

Reforme za ostvarenje vanjskopolitičkih ciljeva provode se "prije svega radi dobrobiti hrvatskih građana".

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

EU

,

Ivo Sanader

,

NATO

,

ulazak u EU

,

ulazak u NATO

,

međunarodni položaj RH

Ulaskom u NATO Hrvatska se našla u najboljoj međunarodnoj poziciji u povijesti, a tu će poziciju iskoristiti i za ostvarenje cilja o ulasku u Europsku uniju, rekao je u intervjuu za Vjesnik od petka hrvatski premijer Ivo Sanader, u povodu ulaska Hrvatske u Sjevernoatlantski savez.

"Članstvo u NATO-u jača ukupan položaj Hrvatske. To se odnosi na gospodarstvo i na sigurnost za strane i domaće ulagače. To će se, dakako, odraziti i na našu poziciju na vanjskopolitičkom planu, pa tako i na odnose s našim europskim partnerima koji su u velikoj većini članice i NATO-a i Europske unije", rekao je Sanader u intervjuu. Dodao je da će Hrvatska na isti način ući i u EU, pa i kad je riječ o pitanju trenutačne slovenske blokade.

"Na isti način na koji smo ušli u NATO ući ćemo i u Europsku uniju.... Ako granično pitanje nije onemogućilo ulazak Hrvatske u sigurnosnu organizaciju kao što je NATO, onda ono neće blokirati ni ulazak u Europsku uniju", rekao je on.

Po Sanaderovim riječima, Hrvatska provodi reforme potrebne za ostvarenje obaju vanjskopolitičkih ciljeva, ulaska u NATO-u i u EU, a čini to "prije svega radi dobrobiti hrvatskih građana".

Te su reforme "izravno povezane s razvojem svih potencijala hrvatskog društva i hrvatske države", rekao je.

"Članstvo u NATO-u dokaz je da se te reforme, ma koliko bile zahtjevne, na kraju isplate", rekao je Sanader u intervjuu za Vjesnik od petka. (hina/metro-portal)

02.04.2009. 23:50:52
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Domagoj (autor)
    03.04.2009. 07:56
    ...reforme su "izravno povezane s razvojem svih potencijala hrvatskog društva i hrvatske države"

    LOL

    dr.ivo briljira, nema šta, ovo mu je jedna od boljih u zadnje vrijeme. ali ide sada NATO summit, sigurno će biti dobrih bisera za arhive :D
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh