« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
MA KAKVA KORUPCIJA

HAC opovrgnuo da je premjestio "zviždačicu"

Privremeni raspored rada napravljen je zbog formiranja nove naplatne postaje Popovača.

(Miroslav Kiš, CROPIX)
Više o

korupcija

,

Hrvatske autoceste

,

mito

,

HAC

,

Zviždač

,

Majda Rumora

,

Željko Krapljan

,

zapošljavanje HAC

Hrvatske autoceste (HAC) u današnjem su priopćenju odbacili tvrdnje da je njihova blagajnica Majda Rumora premještena na radno mjesto 27 kilometara od kuće nakon što je upozorila na korupciju kod zapošljavanja novih djelatnika u toj tvrtki.

U HAC-u ističu da je privremeni raspored rada blagajnika napravljen zbog formiranja nove naplatne postaje Popovača, za vrijeme sanacije nadvožnjaka na autocesti A3 od Ivanje Reke do Novske.

Raspored obuhvaća rotaciju 18 radnika, a do sada nitko od blagajnika nije privremeno premješten, pa niti radnica Majda Rumora iz razloga što najavljeni radovi nisu počeli, tvrde u HAC-u.

"Prvi raspored napravljen je još 23. ožujka zbog ranije najavljenih termina početka sanacije nadvožnjaka. Taj raspored radnika napravljen je sukladno ugovoru o radu i Pravilniku o radu i to 15 dana ranije, što je uobičajena procedura za pripremu poslova naplate cestarine", navode u priopćenju.

Dodaju da će planirani radovi sanacije nadvožnjaka početi 20. travnja, pa će se sukladno tome ponovno izraditi privremeni raspored rada blagajnika.

Predsjednica udruge "Zviždač" Vesna Balenović jučer je ustvrdila da preseljenje Majde Rumore, inače samohrane majke dvoje malodobne djece, nije motivirano poslovnim razlozima jer je obavijest o preseljenju uslijedila neposredno nakon što je ukazala na korupciju pomoćnika direktora Željka Krapljana. (hina/metro-portal)

02.04.2009. 23:01:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh