« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina
MLJAC

Hrana za dug i zdrav život

Velika je vjerojatnost da nećete nikad morati na dijetu jer ćete uravnoteženom prehranom lako održavati željenu kilažu

Avokado je pun vlakana i dobrih masnoća
Avokado je pun vlakana i dobrih masnoća (MWN)
Više o

hrana

,

zdrava prehrana

,

kikiriki

,

dug život

,

avokado

,

orasi

,

grah

Zdrava hrana dat će vam potrebnu energiju i povoljno utjecati na cijeli organizam, a ako je uvedete u prehranu, velika je vjerojatnost da nećete nikad morati na dijetu jer ćete uravnoteženom prehranom lako održavati željenu kilažu.

Evo što preporučuju stručnjaci

Avokado - istina, ima podosta kalorija, no ujedno i toliko vlakana i dobrih masnoća da će vas dugo održavati sitim. Jedite ga samog ili u raznim kombinacijama salata.

Grah - fantastičan biljni protein bez kolesterola i masnoća, a s bogatstvom vlakana, kalija, magnezija i željeza. Čuva kilažu, prevenira bolesti srca, dijabetes i rak debelog crijeva. 

Kikiriki - vrlo slične hranjive tvari kao i one u grahu, prepun nezasićenih masti, a uz to je bogat snažnim antioksidansima koji će održavati zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Orasi će vam sačuvati mozak

Orasi - kao što im izgled i sugerira, ovi plodovi čuvaju vaš mozak, a visok udio dobrih masnoća i vitamina E imat će blagotvoran učinak na cijelo tijelo.

Zobene pahuljice - najbolji izbor za doručak, naravno u integralnom obliku, jer uz topiva vlakna koja zadržavaju osjećaj sitosti sadrže i vitamin B1 i željezo

18.05.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh