« Život
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Hrana koju obavezno treba izbjegavati

Bez obzira na činjenicu da ljudi upravo obožavaju zabranjeno voće, donosimo savjete nutricionista koje bi trebalo obavezno poslušati

Bijeli kruh nije dobar za zdravlje
Bijeli kruh nije dobar za zdravlje (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdrava hrana

,

grickalice

,

bijeli kruh

,

voda s okusom

Bez obzira na savjete koje ponekad možemo pročitati, postoje neke grickalice koje su samo naizgled zdrave, a koje zapravo trebamo izbjegavati u širokom luku.

Tako, primjerice, mnogi hvale grickalice od riže navodeći kako malo kalorija, imaju, dok u stvarnosti razina glukoze u krvi naglo raste konzumacijom takvih grickalice, što uzrokuje i rast razine inzulina koji pomaže pri nakupljanju masti u tijelu. Stoga, ne pretjerujte, a po mogućnosti i izbjegavajte.

Bijeli kruh već je odavno proglašen vrlo nezdravom namirnicom, no nikad nije dovoljno upozorenja, pogotovo sa svim pekarama koje mame svojim mirisima na svakom uglu. Ako jedete kruh, neka bude od integralnog brašna.

Pekare su pune raznih mafina i vrsta kruha koje bi trebale biti egzotične i, posljedično, zdrave. Istina je potpuno drugačija - i mafini i kruh od, recimo, banane puni su ugljikohidrata, šećera i masti i predstavljaju kalorijsku bombu štetnog djelovanja. 

Aromatizirane vode možda imaju odličan okus, no obična voda bitno je zdravija, jer su ove prepune šećera i umjetnih aroma. Ako vam je do takvih okusa, pojedite voće.

Krekeri sa sirom također spadaju u omiljene grickalice, naročito na poslu, no i ovdje se radi o proizvodu od bijelog brašna prepunom masti, šećera i natrija, a sir je samo ukras.

Za kraj, čokoladni namazi. Da, svi obožavamo Nutellu i slične proizvode, no količina masnoća je nevjerojatna, stoga, izbjegavajte u širokom luku.

 

26.12.2013. 11:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh