« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
STVARNO?

Hrana koju bacamo, a ne bi trebali

Zanimljivo je kako neke dijelove namirnica bacamo jednostavno zato što mislimo da nisu za jelo, što je uglavnom istina, no kod ovih namirnica u tom slučaju radite veliku pogrešku

Ne treba bacati svu hranu
Ne treba bacati svu hranu (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdravlje

,

bacanje hrane

,

korist

Hrana je potrebna i zdrava, no samo kada znamo što točno jedemo, pa nije rijedak slučaj da nešto od toga bacamo misleći da se radi o smeću, a zapravo je vrlo korisno i ukusno.

Najveće pogreške koje radimo je bacanje dijelova namirnica koji su zdravi i korisni za organizam zato što mislimo da nisu jestivi.

Stoga, evo namirnica koje ne treba bacati nego ih koristiti kao hranu, ma koliko to čudno ponekad zvučalo.... 

Kora luka - ne služi samo za bojanje pisanica, jer je prebogata kvercetinom, sastojkom koji jača imunitet i snižava krvni tlak. Sačuvajte koru i ubacite je u juhe, gulaše i variva, pa izvadite prije jela.

Kora lubenice - prebogata citrulinom, važnom aminokiselinom koja poboljšava krvotok. Ubacite komade lubenice s korom u jači blender, dodajte malo naranče i dobit ćete ukusan i zdrav smoothie

Listovi brokule - puni vitamina A, C i kalcija, više nego ostatak brokule, stavite ih u juhe i variva

Sjemenke dinje - prepune vlakana, proteina, magnezija i vitamina E, a peku se u pećnici kao i bučine sjemenke

Stabljika blitve - kad je ljubičasto-crvena, to znači da je bogata karotenoidima, snažnim antioksidansima i vitaminom K, koji čuva zdravlje kostiju. Ubacite ih u bilo kakvu fritaju i uživajte

05.04.2021. 12:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.04.2021. 18:31
    točno
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh