Hrana koju bacamo, a ne bi trebali
Zanimljivo je kako neke dijelove namirnica bacamo jednostavno zato što mislimo da nisu za jelo, što je uglavnom istina, no kod ovih namirnica u tom slučaju radite veliku pogrešku
Hrana je potrebna i zdrava, no samo kada znamo što točno jedemo, pa nije rijedak slučaj da nešto od toga bacamo misleći da se radi o smeću, a zapravo je vrlo korisno i ukusno.
Najveće pogreške koje radimo je bacanje dijelova namirnica koji su zdravi i korisni za organizam zato što mislimo da nisu jestivi.
Stoga, evo namirnica koje ne treba bacati nego ih koristiti kao hranu, ma koliko to čudno ponekad zvučalo....
Kora luka - ne služi samo za bojanje pisanica, jer je prebogata kvercetinom, sastojkom koji jača imunitet i snižava krvni tlak. Sačuvajte koru i ubacite je u juhe, gulaše i variva, pa izvadite prije jela.
Kora lubenice - prebogata citrulinom, važnom aminokiselinom koja poboljšava krvotok. Ubacite komade lubenice s korom u jači blender, dodajte malo naranče i dobit ćete ukusan i zdrav smoothie
Listovi brokule - puni vitamina A, C i kalcija, više nego ostatak brokule, stavite ih u juhe i variva
Sjemenke dinje - prepune vlakana, proteina, magnezija i vitamina E, a peku se u pećnici kao i bučine sjemenke
Stabljika blitve - kad je ljubičasto-crvena, to znači da je bogata karotenoidima, snažnim antioksidansima i vitaminom K, koji čuva zdravlje kostiju. Ubacite ih u bilo kakvu fritaju i uživajte
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar