« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Hrana koja uspješno skida kilograme

Samo se trebate zdravo hraniti :)
Samo se trebate zdravo hraniti :) (Shutterstock)
Više o

hrana

,

voće

,

povrće

,

skidanje kilograma

Hrana je obično dežurni krivac za naš višak kilograma (naravno, ne naše prehrambene navike), no jednako tako možemo je koristiti kao saveznika za mršavljenje, iako vam to možda izgleda malo čudno...

Naime, kad izabiremo hranu s velikim udjelom vode, osjećamo se siti bez obzira na to što konzumiramo manje kalorija, i na taj način možemo izgubiti na težini, objašnjava nutricionistica Christina Esser.

Osobe koje jedu pet obroka voća i povrća na dan unose manje kalorija, a "istodobno, voće, povrće i jogurt također imaju mnogo vitamina i minerala", rekla je Esser. Proizvodi koji sadrže integralne sjemenke također mogu pomoći.

"U želucu funkcija im je poput spužve, apsorbiraju vodu koja hrani daje njezinu težinu i volumen", objašnjava Esser. "To stvara osjećaj da prije osjetimo sitost i ne jedemo tako mnogo kalorija".

Za zaštitu mišića potrebne su nam bjelančevine, objašnjava Esser te dodaje: "A bjelančevine uzrokuju da se ljudi osjećaju posebno siti, što je upravo ono što želimo: osjećaj sitosti dok se u isto vrijeme gubi težina".

Međutim same bjelančevine nisu dovoljne da se održava mišićno tkivo, nego su za to potrebne i tjelesne vježbe, kaže Esser. Optimalne rezultate dobit ćemo upravo kombinacijom vježbi snage i izdržljivosti, napominje Esser.

04.02.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh