« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Kako do bijelih zubi na prirodan način

Prije nego pribjegnete skupim tretmanima koji vam mogu i oštetiti caklinu i povećati osjetljivost zuba, probajte ih izbijeliti na prirodan način

Prirodno do prekrasnog osmijeha
Prirodno do prekrasnog osmijeha (Shutterstock)
Više o

zubi

,

bijeli zubi

,

izbjeljivanje zuba

Bijeli zubi, zdravi i lijepi san su svakome, a naročito onima koji s njima imaju problema zbog nedovoljne njege. No, prije nego pribjegnete skupim tretmanima koji vam mogu i oštetiti caklinu i povećati osjetljivost zuba, probajte ih izbijeliti na prirodan način.

Bijela hrana = bijeli zubi - možda zvuči preočito, ali bijela hrana jednako bijeli zubi. Kako bi imali blistav osmijeh, preporučene su riža, riba i piletina. Izbjegavajte ciklu, borovnicu i mrkevu. Ne sasvim jer je to zdrava hrana. Na vama je da sami odlučite. 

Jagode  - zbog obilja jabučne kiseline, koja je prirodno sredstvo za čišćenje, ovo slatko voće može izbijeliti zube. Dakle, ako volite jagode, ne ustručavajte se.

Jabuke - jedna od najboljih hrana za prirodno čišćenje. To je dijelom i zbog teksture koja pomaže maknuti plak, ali kao i jagode sadrži jabučnu kiselinu, koja poboljšava proces.

Pijte mlijeko ili vodu - kalcij iz mlijeka pomaže u jačanju zubne cakline, dok će voda isprati plak.

Sir - još jedna namirnica koja može ojačati, ali i izbijeliti zube, jest sir. Sadrži kalcij koji jača, a ima i dobru strukturu površine za čišćenje - posebno kad je riječ o tvrdim sirevima.

Soda bikarbona - soda bikarbona je prirodni izbjeljivač, a možete ju pronaći i u mnogim pastama za pranje zubi. Pomiješajte četvrtinu čajne žličice sode bikarbone s vodom i očetkajte zube. Nećete ih oštetiti, a vremenom će postajati sve bjeljiji.

Topla slana voda - sol ima i antibakterijska svojstva pa štiti zubno meso. U šalicu tople vode (koju ste zakuhali, ali čekajte da se ohladi) umiješajte žličicu soli i koristite tu smjesu kao vodicu za ispiranje.

04.02.2017. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh