« Kazalište
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
COOL

Harry Potter i ukleto dijete na daskama West Enda

Predstava "Harry Potter i ukleto dijete, koja će početi na ljeto iduće godine u londonskom West Endu, bit će nastavak priče o slavnom čarobnjaku

Harry Potter dobiva nastavak - u kazalištu
Harry Potter dobiva nastavak - u kazalištu (Arhiva)
Više o

Harry Potter i ukleto dijete

,

kazališna predstava

Harry Potter i ukleto dijete stiže na kazališne daske prestižnog West Enda u ljeto 2016. godine, a količina fanova koji jedva čekaju predstavu unaprijed garantira hit.

Fokusirana na Harryja i njegovog mlađeg sina, Albusa Severusa, radnja ove kazališne drame, koju fanovi slavnog čarobnjaka iščekuju s nestrpljenjem, bit će smještena 19 godina od posljednjeg zapleta romana "Harry Potter i relikvije smrti".

I dok se Harry bori s prošlošću koja ga i dalje proganja, njegov sin Albus mora se nositi s obiteljskim naslijeđem koje nikada nije priželjkivao. U vječitom prepletanju prošlosti i sadašnjosti, otac i sin spoznaju neugodnu istinu: da se ono najmračnije ponekad javlja tamo gdje ga najmanje očekujemo.

Na tek objavljenom plakatu predstave, čija je premijera zakazana za 30. svibanj 2016. u londonskom Palas teatru, prikazan je dječak sklupčan u gnijezdu.

Detalji o castingu još nisu objavljeni, ali se već zna da će se 30 glumaca pojaviti na sceni. Prema pisanju Guardiana, predstava će biti podijeljena u dva dijela koja će se moći pogledati jedan za drugim ili odvojenim danima.

"Priča je nastala samo zato što je prava grupa ljudi došla do brilijantne ideje kako da se Harry Potter predstavi na sceni", kazala je autorica čuvene čarobnjačke sage, Joanne Rowling.

"Uvjerena sam da će publika jednom kada vidi predstavu 'Harry Potter i ukleto dijete' shvatiti zašto smo odlučili priču ispričati baš na ovakav način", dodala je ona.

25.10.2015. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh