« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
RJEŠENJE

Gubitak kose – noćna mora svakog muškarca

Osim pravilnom ishranom, određenim biljnim preparatima i masažama možete ukloniti ovaj neugodan problem

Kako se riješiti ćelavosti na prirodan način
Kako se riješiti ćelavosti na prirodan način (Arhiva)
Više o

ćelavost

,

lijek za ćelavost

,

lijek protiv ćelavosti

,

gubitak kose

Iako gubitak kose ne uzrokuje brojna fizička oboljenja, ova pojava jako utječe na psihu čovjeka. Kada kosa počne opadati, javlja se osjećaj panike i bespomoćnosti, ali trebate imati na umu da je svaki problem rješiv. Ako već niste jedna od osoba čiji je moto bolje spriječiti nego liječiti, te početi s tretmanima za jačanje korijenja kose, prije nego počne opadati, čim primijetite da vam se kosa počinje prorjeđivati, odmah krenite s terapijom.

Uzrok gubitka kose

Mnoštvo faktora mogu prouzročiti gubitak kose kod muškarca, neki od njih su infekcija kože vlasišta, lijekovi, kemijska kozmetika, loše prehrambene navike, hormonski poremećaji itd. Švedski znanstvenik, doktor L. Engstrand je pronašao odgovor pojave ove noćne more za svakog muškarca.

Kod muškaraca i žena tijekom mladosti je fina membrana kože vlasišta gipka i glatka, i kod žena ostaje takva tokom čitavog života, ali kod muškaraca zbog djelovanja muškog hormona koji je odgovoran za mutiranje i rast brade, prouzrokuje iscrpljenost membrane kože vlasišta. To otežava krvotok u kapilarama na membrani, koje su bitne jer opskrbljuju folikularne vrećice i dlake hranjivim tvarima potrebnima za zdrav rast kose. Iz tog razloga, folikularne vrećice s godinama atrofiraju, propadaju i dovode do pojave ćelavosti.

Mnogi smatraju da je gubitak kose neizlječiv, ali ukoliko reagirate na vrijeme možete spriječiti daljnji razvoj opadanja kose. Također, postoje brojni slučajevi da su osobe koje su duže vrijeme bile u potpunosti ćelave, ispravnom terapijom i promjenom životnih navika, uspjela potaknuti svoju kosu na rast.

Prehrana - ključ za zdravlje

Možda nekima zvuči smiješno, ali prehrana je jedan od jako važnih segmenata u sprječavanju i liječenju gubitka kose. Postoje brojne dijete koje potiču rast kose, i pokazale su odlične rezultate. Svi elementni grupe B vitamina su ključni za rast kose. Zanimljivo je da muškarcima treba čak dva puta više B vitamina nego ženama. Namirnice koje su bogate ovom skupinom vitamina su sirove pšenične klice, suncokretove sjemenke, mrkva (svakodnevno konzumirajte svježi sok od mrkve). Izbjegavajte bijeli šećer, bijelo brašno, rafiniranu hranu, te smanjite unos masnoća jer one povećavaju razinu testosterona, a on je odgovoran za opadanje kose.

Prirodnim putem protiv gubitka kose

U prirodi se nalaze brojni lijekovi za čovjekove tegobe i oboljenja. Osim pravilnom ishranom, određenim biljnim preparatima i masažama možete ukloniti ovaj neugodan problem. Jedan od odličnih recepata je tinktura od koprive s kojom se masira vlasište dva puta dnevno. Ova tinktura potiče cirkulaciju vlasišta, jača kosu i daje joj sjaj. Preporučljivo je i piti čaj od koprive.

Tečaj „Nebeski zmaj"

Tečaj "Nebeski Zmaj" je osmišljen za sve muškarce koji žele svojoj seksualnosti pristupiti na jedan malo drugačiji, dublji način. Na tečaju se uče vježbe disanja, meditacija po meridijanima, vježba Jelen, vježba Točka života, te brojni savjeti o liječenju prirodnim putem raznih muških tegoba (ćelavost, neplodnost, impotencija, problemi s prostatom, jačanje potencije).

Ukoliko patite od ovog problema, ili ste primijetili da vam se kosa prorjeđuje, ne očajavajte. Promijenite prehrambene navike, počnite s primjenom biljnih pripravaka, masažom vlasišta, oslobodite se stresa, i uživajte u rezultatima. Ukoliko želite naučiti kompletno znanje za održavanje zdravlja svog tijela i duha, obratite se u Park Božanske Energije.

Piše: Petra Čutuk
16.09.2012. 20:06:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh