« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Greške u planiranju dijete

Dijete često počinjemo impulzivno, uz kratko i nedostatno planiranje, pa nam ni rezultati nisu onakvi kakvi bi trebali biti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

dijeta

,

mršavljenje

,

savjeti

,

gubljenje kilograma

,

najbolja dijeta

,

planiranje dijete

Dijeta je nekima stil života, a nekima nužda zbog zdravlja, no ovi drugi imaju jednu prednosti, jer obično dobiju plan dijete od liječnika ili nutricionista.

Kad se sami odlučujete na dijetu, uobičajena je procedura surfanje za najboljim savjetima, traženje recepata i prilagođavanje jelovnika koliko je to moguće. No, oni koji stvarno žele izgubiti kilograme moraju dijetu pomno isplanirati i sve pripremiti, pa evo nekoliko savjeta kako ne biste pogriješili. 

Za početak, zapamtite da će dijeta funkcionirati jedino ako promijenite neke navike, jer upravo one su vas i dovele u tu situaciju. Među njima se izdvaja grickanje pred televizorom u sitne sate, provođenje vremena u kuhinji gdje ste okruženi hranom i slični trenuci. 

Najlakši način da zaglibite i ne provodite plan dijete je ako se hranite izvan kuće, recimo, naručujete gablec na poslu. Teško da će netko imati baš ono što vama treba ...

Kod planiranja dijete većina ljudi postavlja si prevelike ciljeve koji se ubrzo pokažu nedostižnima, pa kad planirate, zamislite cilj koji želite postići u roku od 30 do 60 dana i držite se plana.

Pripazite također da ne izaberete dijetu koja će vas lišavati neke grupe namirnica predugo, jer to nije dobro zbog zdravlja, a i brže ćete odustati. 

Savjet za kraj - ako i malo zgriješite, nemojte odmah odustajati, vratite se na plan i nastavite kao da se ništa nije dogodilo, isplatit će vam se.

16.10.2013. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh