Pogreške koje stalno radimo s hranom
Neke načine pripreme hrane za konzumaciju radimo po navici, a stručnjaci tvrde da pritom jako griješimo
Hrana nam može donijeti i zdravlje i bolest, zavisno od toga kako je pripremamo i konzumiramo, tvrde stručnjaci navodeći najčešće pogreške koje radimo.
Recimo, cvjetovi brokule obično su jedini dio biljke koji konzumiramo, a listove bacamo ... no, u listovima se nalaze najvrjedniji nutrijenti koje nikako ne bismo trebali odbaciti - vitamini A, C i K i spojevi poznati kao glukozinolati koji osiguravaju optimalnu detoksikaciju tijela.
>> Kombinacije hrane koje treba izbjegavati >>
Jednako tako, kora kivija je prepuna vlakana, čuva sadržaj vitamina C i, prema zadnjim istraživanjima, sprječava razvoj bakterije E. coli.
>> 8 kuharskih tajni koje nećete pročitati niti u jednoj kuharici >>
O roštilju su već napisane tisuće tekstova, a vrijedi ponoviti da meso pečeno na roštilju, pogotovo ono jače zapečeno, ima loš utjecaj na zdravlje. Naime, tijekom roštiljanja događa se kemijska reakcija u kojoj se šećer veže za proteine i stvara spojeve koji uzrokuju bolesti srca i krvožilnog sustava, Alzheimerovu bolest i ubrzavaju proces starenja kože.
>> Kako sami pojačavamo glad >>
Obrano mlijeko gotovo da i nema hranjive vrijednosti, za razliku od organskog neobranog mlijeka punog minerala i vitamina.
Za kraj, cimet treba koristiti isključivo kao začin za, primjerice, zobenu kašu ili ga dodajte u toplu vodu i konzumirajte kao čaj.
Novi komentar