« Kazalište
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Gostovanje varaždinskog HNK u Dubrovniku

Dundo Maroje u izvedbi HNK iz Varaždina igrat će se na Dubrovačkim ljetnim igrama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Admir Buljubašić/CROPIX)
Više o

Dubrovačke ljetne igre

,

NK Varaždin

Prvo gostovanje HNK Varaždin na Dubrovačkim ljetnim igrama donosi njihovu interpretaciju remek djela dubrovačkog komediografa Marina Držića „Dundo Maroje“, čija se svečana premijera očekuje u sklopu 38. Varaždinskih baroknih večeri.

Dundo Maroje, komedija praizvedena 1551. u Vijećnici Kneževa dvora, nakon što ju je 1938. godine, prepoznavši modernost Držićeva dramskoga sloga, Marko Fotez postavio u zagrebačkom HNK-u, ne silazi s hrvatskih i mnogih europskih pozornica.

Ove godine na daskama Dubrovačkih ljetnih igara odigrat će se čak po četvrti put i to 13. kolovoza na Boškovićevoj poljani. Nakon izvedbe HNK iz Zagreba, mađarske i makedonske uspješnice publici će se prikazati i ona HNK iz Varaždina.

Sreten Mokrović nastupa u ulozi Dunda, Marojeva sina igra Stjepan Perić, slugu Bokčila tumači Mijo Pavelko, a Berislav Tomičić, dubrovački glumac glumi Popivu. Od ostalih iz domaćeg ansambla tu su Ljiljana Bogović, Zdenko Brlek, Vesna Stilinović, Jagoda Kralj Novak i Zdenka Konjević. Scenografiju je napravio Slaven Edvin Boto, a Marijan Štrlek majstor je svjetla. (METRO)

12.08.2008. 20:04:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh