« Putovanja
objavljeno prije 24 dana i 6 sati
SAVJETI

Gdje bi mogli na produženi vikend?

Booking.com dijeli top destinacije među hrvatskim putnicima za produženi vikend pred nama

Zaletite se do Crikve
Zaletite se do Crikve (Booking.com)
Više o

vikend

,

produženi vikend

Booking.com dijeli neke od domaćih i međunarodnih destinacija koje su Hrvati najviše pretraživali za boravak tijekom predstojećeg produženog vikenda, od 30. svibnja do 2. lipnja. Na popisu top destinacija su Mali Lošinj, Napulj, Poreč, Barcelona i Crikvenica, kao i preporuke za atrakcije koje u ovim mjestima obavezno treba posjetiti.

„Sljedećeg četvrtka preklapaju se dva praznika, pružajući mnogim Hrvatima priliku da uživaju u produženom vikendu. A za one Hrvate koji traže odmor, bliže domu ili u inozemstvu, iz naših podataka možemo vidjeti da su mnoge od najpretraživanijih destinacija u blizini vode, gdje se gotovo četiri petine Hrvatosjeća opuštenije*", istaknula je regionalna menadžerica Booking.com-a za Hrvatsku, Maja Vikario.

Mali Lošinj

Grad i luka Mali Lošinj dio su otoka koji očarava sva osjetila mirisnim borovim šumama i prekrasnim uvalama, poput prekrasnog Čikata. Ovdje uživajte u razgledavanju pitoresknih mjesta poput Velog Lošinja i Osora ili posjetite obližnje otoke u njegovom sastavu, poput Ilovika, Suska i Unija. Kada se zaželite duha minulih vremena i povijesti, obavezno posjetite kip drevnog sportaša Apoksiomena, koji se nalazi u Muzeju Apoksiomena.

Gdje odsjesti: SkyGarden House nalazi se na odličnoj lokaciji u srcu Maloga Lošinja, a gosti ovdje mogu uživati u boravku na otvorenom u vrtu, s različitim atrakcijama u blizini, uključujući i Muzej Apoksiomena.

Napulj, Italija  

Napulj, na talijanskom Napoli, najveći je grad na čarobnom jugu Italije, a smješten je na obali Tirenskoga mora u pokrajini Kampanija. Ovaj slikoviti grad popularno je turističko odredište koje predstavlja pravi duh povijesno bogate i žive Italije. Povijesno središte ovoga grada nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Smatra se i da je dom pizze. Nakon gastronomskih užitaka, uputite se na vođeni obilazak poznatog arheološkog nalazišta Pompeja, antičkog grada uništenog u tragičnoj erupciji vulkana u 1. stoljeću.

Gdje odsjesti: Apartmani The Spanish Palace Rooms, Suites Apartments & Terraces udaljeni su svega desetak minuta hoda od napuljske katedrale. Smješteni su u zgradi iz 18. stoljeća, čije im jedinstveno uređenje nalik muzeju daje poseban šarm. Gostima je na raspolaganju velika krovna terasa na kojoj mogu uživati ​​u doručku, a također se mogu družiti u zajedničkom salonu.

Poreč

Poreč je grad na zapadnoj obali Istre koji je ljubiteljima povijesti omiljen zbog Eufrazijeve bazilike, spomenika svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a, kojeg obavezno morate posjetiti. Ovdje već sada možete uživati i u morskim radostima, a i oni željni istraživanja zadovoljit će svoja očekivanja jer je Poreč prekrasno polazišno odredište za istraživanje prirodnih ljepota obližnjeg Limskog kanala ili bajkovite unutrašnjosti Istre.

Gdje odsjesti: Apartmani Maj Premium Residence gostima na raspolaganju nude dva vanjska bazena, a u okolici mogu uživati u raznim aktivnostima poput vožnje biciklom, šetnje prirodom ili plivanja. Na raspolaganju su im dječji bazen i oprema za roštilj.

Barcelona, Španjolska

Barcelona je grad u kojem je moguće toliko toga doživjeti i vidjeti. Luka koja je središte Katalonije, poznata je po svojoj slavnoj nogometnoj momčadi, ali i po prekrasnoj arhitekturi, uključujući katedralu Sagradu Famíliu poznatog arhitekta Antonija Gaudíja, za koju možete rezervirati ulaznicu unaprijed.

Prošećite njezinom najpoznatijom ulicom, živopisnom La Ramblom, i uživajte u izvedbama uličnih umjetnika. Zaletite se i u obližnje svetište, Samostan Montserrat.

Gdje odsjesti: Sofitel Barcelona Skipper nudi luksuzan i moderan smještaj u neposrednoj blizini plaže. Gosti ovoga hotela mogu uživati u plivanju u dva vanjska bazena i bazenu na krovu, kao i u hotelskim barovima. Brojne atrakcije nadohvat su ruke, a kada se gosti požele odmoriti, moderni hotel ima prekrasne i prostrane spavaće sobe.

Crikvenica

Crikvenica je popularni grad smješten u Kvarnerskom zaljevu, lako dostupan iz kontinentalne Hrvatske. Nudeći priliku za uživanje u plivanju i šetnjama, poput one na prekrasnoj šetnici do šarmantnog Selca, također pruža i čaroban pogled na zlatni otok Krk.

Gdje odsjesti: Hotel Miramare nalazi se u Crikvenici, a radi se o hotelu s restoranom i fitness centrom. Gostima su na raspolaganju unutarnji bazen s pogledom na more, kao i bar i terasa. Hotelski spa i wellness centar u ponudi ima finsku i tursku saunu, hidromasažnu kadu, unutarnji bazen, dvoranu za fitness, tretmane lica i tijela te izbor posebnih masaža. Parovima se posebno svidjela lokacija te su je ocijenili s 9.7 za svoj boravak. 

22.05.2024. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh