« Putovanja
objavljeno prije 25 dana i 7 sati
FORA

Gdje bi mogli otići u romantičnom stilu?

Booking.com dijeli pet lokacija za boravak u romantičnom stilu visokog društva inspiriran nadolazećom trećom sezonom hit serije

Ovo bi vam pasalo, priznajte ;)
Ovo bi vam pasalo, priznajte ;) (Booking.com)
Više o

putovanja

,

Booking.com

,

romantično doba

,

doba regentstva

Ovog proljeća počinje se prikazivati treća sezona romantične hit serije koja je osvojila srca gledatelja svojim neobičnim prikazom društvene elite u Engleskoj u razdoblju regentstva. Serija je poznata po obiteljima iz visokog društva, dekadentnim haljinama, velikim romansama i glamuroznom stilu života, koji su osvojili svijet kada se serija počela prikazivati 2020. godine. Da bismo proslavili povratak serije koji je zakazan za 16. svibnja i budući da se 46 % hrvatskih putnika odlučuje za putovanje u neko odredište zbog onoga što su vidjeli u filmu ili TV seriji, Booking.com dijeli pet zadivljujućih boravaka inspiriranih lokacijama snimanja tijekom kojih se putnici mogu vratiti u romantično doba Engleske.

Elegant Plus Luxury Apartments, Greenwich, London

Budući da je serija smještena u London početkom 19. stoljeća, ne čudi što se u cijeloj seriji pojavljuje glavni grad Engleske. Dok su mnogi obožavatelji željno iščekivali novu sezonu, filmska ekipa i glumci uočeni su u Greenwichu u jugoistočnom Londonu. Posjetitelji mogu uživati ​​u veličanstvenosti Kraljevskog mornaričkog koledža ili Rendžerske kuće koji su se pojavili na malom ekranu, a više mjesta snimanja serije mogu vidjeti ako pođu na Privatni obilazak najvažnijih znamenitosti londonskog Greenwicha i krstarenje Temzom. Na spavanje se mogu uputiti u raskošan smještajni objekt Elegant Plus Luxury Apartments u blizini Greenwich Parka. Budući da se nakon kratke šetnje iz tih modernih i besprijekorno uređenih apartmana stiže u vrevu Greenwicha, objekt je na odličnoj lokaciji za modernog vojvodu ili vojvotkinju koji posjećuju London.

The Bird, Bath

Bath odiše kulturom i poviješću, a smatra se jednim od najljepših gradova u Ujedinjenom Kraljevstvu. Bogata povijest učinila je grad glavnim mjestom snimanja iznimno popularne TV serije, unatoč tome što je smještena u London. Okružena idiličnim krajolikom, The Bird, Bath elegantna je gradska rezidencija s pogledom na gradske sportske terene i u blizini je povijesnih atrakcija kao što je slavno Rimsko kupalište. Dok vanjski dio odiše poviješću, unutrašnjost je ispunjena veselim i neobičnim dekorom i namještajem. U sklopu objekta nalazi se restoran koji gostima nudi tradicionalna britanska jela od svježih namirnica. Ljubitelji hit TV serije mogu istražiti lokacije koje se pojavljuju u seriji tijekom Pješačkog obilaska Batha na temu Bridgertona. Uz poznatu glazbu i zvukove serije posjetitelji se duž rute mogu diviti domovima glavnih likova i mjestima gdje su se održavali balovi i zabave.

Royal Crescent Hotel & Spa, Bath

Odaberite Royal Crescent Hotel & Spa da biste boravili u samom srcu događanja. Obožavatelji serije odmah će prepoznati ovaj hotel jer je korišten za vanjske snimke doma ugledne obitelji. Ovaj raskošni objekt smatra se jednim od najboljih primjera georgijanske arhitekture u Ujedinjenom Kraljevstvu, a ima i nagrađivani restoran i koktel-bar idealan za visoko društvo. Sobe su uređene u stilu 18. stoljeća, s luksuznom posteljinom i slikama umjetnika iz tog razdoblja. Posjetitelji bi trebali isprobati i obližnju šetnju Najbolji pješački obilasci Batha - Georgijanski obilazak koji je savršen za obnavljanje znanja o tom razdoblju dok šetate uz slavne povijesne atrakcije kao što su dvorište Opatijske crkve i zidine Starog grada.

Price & Weeks - Heart of Bath, Bath

Price & Weeks - Heart of Bath dobro je opremljena vikendica u krasnim pastelnim bojama koje sliče ulicama od lokalnog kamena boje meda. Nalazi se u mirnoj ulici s pogledom na zeleno crkveno dvorište, a kratkom šetnjom stiže se do poznatog gradskog središta. I Holburne Museum of Art, velebna zgrada sa stupovima koja je u seriji prikazana kao posjed jedne od vodećih plemkinja, također se nalazi na kratkoj pješačkoj udaljenosti od objekta.

Number 38 Clifton, Bristol

Manje od sat vremena vožnje od Batha ljubitelji serije otkrit će Bristol, grad koji je bio mjesto radnje mnogih velikih balova. Leigh Court, zaštićena građevina II. stupnja na imanju od 10 hektara na rubu šumskog prostranstva Leigh Wood bila je dramatična kulisa za brojne društvene večeri u ranijim sezonama serije. Nakon posjeta ovoj impresivnoj paladijanskoj vili posjetitelji Bristola mogu se prijaviti za ugodan boravak u georgijanskoj urbanoj rezidenciji Number 38 Clifton. Radi se o malom privatnom smještaju s elegantnim sobama s pogledom na Clifton Downs ili središte grada, koji poslužuje doručak od lokalnih namirnica.

14.05.2024. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh