« Kazalište
objavljeno prije 13 godina
ALTERNATIVA

FAKI u Zagrebu od 21. do 23. svibnja

14. izdanje Festivala alternativnog kazališnog izričaja, kazališnog festivala posvećenog "subverzivnim kazališnim marginalcima", u zagrebačkom Autonomnom kulturnom centru Medika

Fotografija vijesti
Više o

Autonomni kulturni centar Attack

,

Festival alternativnoga kazališnog izričaja

Na Festivalu će se održati niz radionica i glazbenih slušaonica, a nastupit će kazališne i plesne skupine iz Hrvatske i inozemstva, izvijestio je danas organizator Autonomni kulturni centar Attack.

Festival posebnu pozornost daje skupinama i pojedincima koje se ne može svrstati u neki postojeći pravac, kazališnu kuću ili pokret, a čija je sadržajna poveznica "subverzija koja šokira, upozorava, ili naprosto komentira dominantnu kulturu kazališnim i srodnim jezicima".

Povezivanjem različitih marginalnih skupina nastaje razmjena ideja i stilova, a za vrijeme festivala, grupe i pojedinci razvijaju svoj izričaj nadahnuti jedni drugima, pa se FAKI može opisati i kao okupljanje "zbog osvajanja javnog prostora i njegovog kontaminiranja alternativnim sadržajem", ističe se u najavi organizatora.

Nastupit će "Butohpia Collective", eksirementalni izvedbeni kolektiv iz Barcelone, kazalište "Ivan Goran Kovačić", međunarodna kazališna i performerska skupina "Boololoola" i drugi.

Među ostalim, održat će se radionica "Tijelo: utopija" koja promišlja odnos tijela spram koncepta utopije, potom radionica koja će se baviti upoznavanjem tijela i pokreta otkrivanjem mišića i drugih dimenzija kojih nismo svjesni u svakodnevnom životu, te radionice "Kazalište potlačenih" i "Baza tehnike glume Mihaila Čehova".

Attack! je nestranačka, neprofitna, nevladina, volonterska udruga građana koja promiče kulturnu i političku alternativu te alternativnu ekonomiju, "osiguravajući prostor u javnosti svima koji se žele kreativno izraziti i sudjelovati u promjenama koje vode slobodnom društvu".

17.05.2011. 17:31:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh